Adaçal AŞ'den 1 Milyon $'lık ihale sözleşmesi

Bera Holding'e bağlı grup şirketlerinden Adaçal Endüstriyel Mineraller San. Tic. A.Ş., Eti Maden Kütahya İşletmesi'nin CaO ihtiyacı için çıkılan ihaleye katılarak KDV hariç 29.400.000 TL değerindeki ihaleyi kazandı

Adaçal AŞ'den 1 Milyon $'lık ihale sözleşmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ilk ve tek ‘Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat’ (PCC) üreticisi olan Adaçal A.Ş.,  Kağıt, boya, plastik, kimya, yapıştırıcı, sanayinde etkili bir hammadde olan PCC, katma değerli ürün vasfıyla Hindistan’dan Şili’ye, Almanya’dan G. Afrika’ya endüstrinin güçlü olduğu geniş bir coğrafyaya ihraç ediyor. Üretim portföyündeki PCC,  CaO, Ca(OH)2 ürünlerinin bütün minerolojik analizlerini yapabilecek güçlü bir laboratuvar, nitelikli insan kaynağı ve ekipmana sahip olan Adaçal, sektöründe güçlü bir imaja sahip.

Adaçal AŞ'den 1 Milyon $'lık ihale sözleşmesi
Bera Holding’ten yapılan ve 12.02.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen yazılı açıklamada  “Bağlı Ortaklığımız Adaçal Endüstriyel Mineraller Sanayi Ticaret A.Ş. ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında sönmemiş toz kireç satımına ilişkin 29.400.000 TL+KDV tutarında sözleşme imzalanmıştır.” İfadelerine yer verildi. Değişen üretim koşullarında endüstrinin; sönmüş-sönmemiş, farklı ebatlarda ve farklı kalite parametrelerinde kirece ihtiyacın sürekli arttığı dönemde. Adaçal, 33’ü beyaz yakalı 160 personeliyle Türkiye’de faal olan tek PCC fabrikasının üretimini sürdürmenin yanı sıra gelişen ve değişen endüstrinin sürekli artan nitelikli ürün ihtiyacına cevap vererek gelişimini sürdürüyor.

Adaçal AŞ'den 1 Milyon $'lık ihale sözleşmesi

Adaçal, bu talepler doğrultusunda mevcut 250 ton/gün olan üretim kapasitesini, 2019 yılında 400 ton/gün kapasiteli ikinci fırını devreye almak suretiyle artırmış ve 650 ton/gün kapasiteye ulaştı. Adaçal A.Ş., kendi maden ocağında “seçimli madencilik” esaslarına göre çalışmakla birlikte yenilikçi üretim ve çalışma prensipleri doğrultusunda istihdam edilmekte olan makine, jeoloji, maden, kimya gibi farklı disiplinlerden istihdam ettiği mühendis ve teknisyen kadrosuyla bölgenin kalifiye iş gücünün değerlendirilmesine de katkı sunuyor. 

Bakmadan Geçme