Akademi Mahallesi'nde Başıboş Sokak Köpekleri Endişesi Büyüyor

Selçuklu'nun Ardıçlı TOKİ olarak bilinen Akademi Mahallesi'nde başıboş sokak köpekleriyle ilgili yaşanan endişe giderek artıyor. Özellikle otobüs duraklarına yakın bölgelerde yoğunlaşan bu durum, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Konya'nın Akademi Mahallesi'nde başıboş sokak köpekleri sorunu, mahalle sakinleri arasında büyüyen bir endişe kaynağı haline geldi.

Özellikle Ardıçlı TOKİ’nin 2,3,4,5 ve 6. etaplarında, otobüs duraklarına yaklaşmak isteyen insanlar, başıboş sokak köpeklerinden kaynaklanan tedirginlik nedeniyle günlük yaşantılarında zorlanıyorlar.

Mahalle sakinleri, henüz tüm mülk sahiplerinin evlerine tam olarak yerleşmemesi sebebiyle otobüs duraklarının ıssız yerlerde bulunduğunu ve bu durumun köpeklerin insanlara karşı saldırgan davranışlarını artırdığını belirtiyorlar.

Bu durum özellikle çocukları olan aileler için endişe verici bir hal almış durumda. Konuyla ilgili açıklama yapan mahalle sakinleri, toplu halde dolaşan köpeklerin saldırgan tavırlar sergilediğini ve bu durumun özellikle çocuklar için ciddi bir tehlike oluşturduğunu ifade ediyorlar.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Mahalle sakinleri, yaşanan bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyorlar. Özellikle çocukları için endişe duyan aileler, yetkililerden acil önlemler alınmasını ve sokak köpekleri konusunda etkili bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

Konuyla ilgili olarak mahalle sakinleri, yerel yönetimden ve ilgili kurumlardan destek talep ediyorlar. Sokak köpekleri sorununun çözüme kavuşturulması için vatandaşların da destek vererek ortak bir çözüm bulunabileceğini vurguluyorlar.

“KABUSUMUZ OLDU”

Şikayetvar.com adlı internet sitesinde Muhammed rumuzlu bir TOKİ sakini ise şu ifadelere yer verdi: “Konya ardıçlı TOKİ 2. Etapta oturuyoruz. Her akşam saat 21.00 da Ardıçlı TOKİ 2. Etap otobüs durağında inince karşımıza saldırgan 10 köpek sürüsü çıkıyor. Evimize yürüyemiyoruz. Bunu her akşam yaşıyoruz. Lütfen bu köpekleri buradan toplayın. Kabus oldu artık yaşadığımız yer. Bir an önce bir destek rica ediyoruz.”

AŞILAMA VE KISIRLAŞTIRMA YAPILIP GERİ BIRAKILIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen cevapta ise şu cümleler kullanıldı: “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, 7332 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde belediyelerin görev ve sorumlulukları tanımlanmıştır. Mevzuat kapsamında hayvan bakımevimizde sokak hayvanlarının tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri yapılarak ilgili kanun gereği tekrar alındığı ortama geri bırakılmaktadır. Bilgilerinize rica ederim.”

Özel Haber

Bakmadan Geçme