Aksaray'da alkollü sürücü kendisini görüntüleyen gazeteciyi polise şikâyet etti

Aksaray'da 2024 yılının ilk dakikalarında alkollü araç kullandığı tespit edilen bir sürücü durduruldu. Sürücü yanında bulunan polis memurlarını bırakarak, telefonla polisi arayarak kendisini görüntüleyen basın mensuplarını şikayet etti. 

Aksaray’ın Ebulfeyz Elçibey Caddesi’nde yaşanan olayda, polis ekipleri camları yazılarla kaplanmış 68 ACA 897 plakalı araçtan şüphelenerek durdurdu. Ehliyet, ruhsat ve alkol testi yapılan Muhammed Ali Ö. isimli sürücünün 1.30 promil alkollü olduğu belirlendi.  

Aksaray'da alkollü sürücü kendisini görüntüleyen gazeteciyi polise şikâyet etti

Genç sürücüye alkollü araç kullanmaktan 2024 yılının yeni ceza miktarı olan 6 bin 436 TL, görüşü engelleyecek şekilde araca yazı yazmaktan ise bin 506 TL olmak üzere toplam 7 bin 942 TL para cezası kesti. 68 ACA 897 plakalı araç sürücünün yakınlarına teslim edilirken, sürücünün ehliyetine 6 ay el konuldu.  

Aksaray'da alkollü sürücü kendisini görüntüleyen gazeteciyi polise şikâyet etti

Alkollü sürücü cezai işlem uygulandığı sırada kendisini görüntüleyen gazeteciyi fark ederek rahatsız oldu. Yanındaki polis ekiplerini bırakarak telefonla 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Aradığı polis ekiplerine gazeteciyi şikayet eden Muhammed Ali Ö., “Ebulfeyz Elçibey Caddesi ben alkollü araç kullandığım için biri benim videomu çekiyor. Ben şikayetçi olmak istiyorum bir ekip alabilir miyiz buraya” diyen alkollü sürücü polis memurunun “Görüntüyü çeken gazeteci mi vatandaş mı?” sorusuna ise “Hayır, normal bir vatandaş, arkadaş videomu çekiyor o yüzden. Şikayetçi olacağım abi ben, öyle bir dava yok” diye cevap verdi. Ceza işleminin ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde sağlık kontrolünden geçirilen alkollü sürücü ifadesi alınmak üzere Aksaray Polis Merkezine götürüldü. 

Bakmadan Geçme