Aksaray'da dur ihtarına uymayan sürücü: Bana anons ettiğini ayıkmadım ki 

Aksaray'da polisin dur ihtarına uymayan sürücü ekipleri harekete geçirdi. Yarım saat süren kovalamacanın ardından sürücü yakalanırken, 'Polisi görüyorum abi de bana anons ettiğini ayıkmadım ki' dedi. 

Aksaray Pamucak Mahallesi’nde, devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Asayiş Şubesi ekipleri şüpheli gördükleri araca ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan 68 HZ 616 plakalı araç sürücüsü ve polis arasında kovalamaca başladı. 

Plakanın ihbar edilmesi ile Aksaray emniyeti harekete geçti. Siren sesleri eşliğinde yarım saat süren kovalamaca, Küçük Bölcek Mahallesi 2621 Sokak’ta son erdi. Araçta bulunan Mustafa V. (26) ve İsmail T. (28) gözaltına alındı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca araçta ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramada herhangi bir suç unsuru bulunmadı. 

Onlarca polis aracını peşine takan sürücünün savunması ise pes dedirtti. Polis memurunun şüpheliye sorduğu “Polisi de görmedin değil mi?” sorusuna, “Polisi görüyorum abi de bana anons ettiğini ayıkmadım ki” diyerek cevap verdi. Sürücüye ‘dur’ ihtarına uymamaktan 951 TL para cezası kesildi.  

Gözaltına alınan arkadaşı ise savunmasında “Arkadaş tribe girdi kaçtı. Adama "dur" dedik adam durmadı” sözlerine yer verdi. Gözaltına alınan sürücü ve arkadaşı ifadeleri alınmak üzerine Polis Amirliğine götürüldü. 

Bakmadan Geçme