• Haberler
  • Ekonomi
  • Altını olanlar dikkat! Ekonomist isim uyardı! Kazıklanıyor olabilirsiniz

Altını olanlar dikkat! Ekonomist isim uyardı! Kazıklanıyor olabilirsiniz

Ekonomist Tunç Şatıroğlu katıldığı bir programda altın almak isteyen ve altını olanlara çok önemli bir uyarıda bulundu. Ekonomist isim, kazıklanıyorsunuz diyerek uyardı. İşte detaylar… 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Altını olanlar dikkat! Ekonomist isim uyardı! Kazıklanıyor olabilirsiniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomist Tunç Şatıroğlu katıldığı bir programda yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. İnsanlar altın alsın istenmiyor sözleri ile konuşmasına başlayan ekonomist isim, “İnsanlar altın alsın istenmiyor. Altın ithal edilmesi gerekiyor. Altını ithal etmek içinde döviz gerekiyor. Döviz gitsin istenmiyor. O zamanda altın sertifikası diye bir şey icat edildi." dedi. 

“MAKAS ÇOK DİYE BİR YERE GİDEMESİN”

Hakimiyet.com'dan Taner Özay'ın haberine göre; Şatıroğlu, dövizin ülke dışına çıkmaması için uğraş verildiğini söyleyerek, "kendi altınımızın karşılığında bir sertifika var diyelim o da bir hisse senedi gibi borsada işlem görsün millet birbirine altın alsın satsın. Altınında bizde dursun bizim kasada dışardan da bir şey ithal edilmesin burada adamlar makas çok diye de oraya buraya gitmesin.” ifadelerine yer verdi.  

“HİSSE SENEDİ GİBİ HAREKET EDİYOR”

Altının hisse senedi gibi hareket ettiğini iddia eden isim, “Altın hisse senedi gibi hareket ettiği içinde talep çok olduğu zaman gram altına daha fazla para ödüyorsunuz. Gram altın fiyatını alacaksınız çarpı 0,995 yapacaksınız çünkü 0,995’lik altından bahsediyor. Onu da 100’e böleceksiniz. 

“KAZIKLANIYORSUNUZ DEMEKTİR”

Çıkan şey size olması gereken altın sertifikasının fiyatını verecek. Bunun çok üzerinden bir paraya alıyorsanız kazıklanıyorsunuz. Çok altında bir paraya satıyorsanız kazıklanıyorsunuz ama bunun altında bir paraya alabiliyorsanız sizin için fırsat olur.” açıklamasında bulundu. 

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Kaynak: Hakimiyet.com Yazan: Taner Özay Date: 07.09.2023
 

Bakmadan Geçme