Oprukçu: Akhüyük'ten sonra termal oteli Atatürk Kültür Parkı'na yapacağız

Gündemi ve çalışmalarını değerlendiren Konya Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 'Akhüyük'ten sonra termal oteli Atatürk Kültür Parkına yapacağız dedi.

TAKİP ET

Belediye çalışmalarını değerlendirdiği toplantısında Akhüyük'te ki sondaj çalışmaları konusunda bilgi veren Oprukçu, '18- 20 milyonluk takımı MTA orada bırakmamak için şey yaptı. Akhüyük'te termal hüviyeti olan iki katlı tesis yapacağız. Atatürk Kültür parkında da dört ya da beş yıldızlı bir otel inşa edeceğiz' dedi.

ADANA'LI FİRMANIN SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİK

2022 yılını değerlendirdiği toplantısında Akhüyük'teki çalışmalara değinen Oprukçu, 2 bin 500 metrede yapacağımız sondaj ihalesini Adanalı bir firma almıştı. Bitir dedik yardımcı olmak için azami gayret sarfettik baktık bitirmiyor sözleşmesini feshettik. Verdiğimiz süreleri iyi kullanmadığı için 1 buçuk milyon civarında da bir ceza tahakkuku yaptık. Şimdi o kuyu yarım duruyor. MTA'nın açtığı kuyuda 2 bin 500 metre indik. Ama maalesef tektonik hareketlerle indirdiğimiz kılıf borusu, üretim borusunu sağlıklı olarak tabanına kadar inip temizleyemedik. Neticede 18- 20 milyonluk takımı MTA orada bırakmamak için şey yaptı.

ATATÜRK KÜLTÜR PARKINA TERMAL OTEL YAPACAĞIZ

Kararlığımızdan vazgeçmedik inşallah önümüzde ki meclis toplantılarında ayni bir sermaye olarak belediye şirketimize aktaracağımız arsaya da Atatürk kültür pakına da dört yıldızlı ve beş yıldızlı termal hüviyeti olan bir oteli inşa edeceğiz. Bu arada yine Akhüyük'le ilgili orada da belediye sosyal tesisi hüviyetinde termal hüviyeti olan bir tesisi inşallah iki katlı bir şekilde yapacağız vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Bakmadan Geçme