Asgari ücret için istenen rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Taraflar asgari ücret taleplerini açıkladı

Temmuz ayında asgari ücretin artırılması bekleniyor. Hem işçi sendikaları hem de işveren temsilcileri istedikleri asgari ücret rakamlarını açıklamaya başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da toplanacak.

Asgari ücret için istenen rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Taraflar asgari ücret  taleplerini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücretin ne kadar olacağı 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiriyor. Asgari ücret rakamıyla ilgili süreç 13 Haziran’da Asgari Ücret tespit komisyonu toplantılarıyla başlayacak. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıya, işçi sendikalarını temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

TEMMUZ 2023'TE ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

DİSK asgari ücret için beklediği rakamın 16 bin TL olduğu yönünde.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya yaptığı açıklamasında, "Asgari ücrete temmuz ayında bir iyileştirme yapılması iş dünyasının gündem maddeleri arasında olduğunu" aktardı.

Başkan Kaya, temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25-35 aralığında bir ara zam geleceğinin konuşulduğunu, bunun da 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL aralığında bir tutara tekabül ettiğini söyledi.

ASGARİ ÜCRETİN 10 BİN 500 LİRA İLA 12 BİN LİRA ARASINDA OLMASI BEKLENİYOR

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Temmuz ayında asgari ücretin 10 bin 500 TL ila 12 bin TL arasında olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme