• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakanlık duyurdu: Son iki hafta... Hesaplara 5.097 TL para yatacak!

Bakanlık duyurdu: Son iki hafta... Hesaplara 5.097 TL para yatacak!

Devlet tarafından ekonomik sıkıntılarla mücadele amacıyla sağlanan desteklerden biri, evde bakım maaşı olarak duyuruldu.

Bakanlık duyurdu: Son iki hafta... Hesaplara 5.097 TL para yatacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet tarafından ekonomik sıkıntılarla mücadele amacıyla sağlanan desteklerden biri, evde bakım maaşı olarak duyuruldu. Bu program kapsamında, evlerinde yaşlı veya bakıma muhtaç bireylere yardımcı olan vatandaşlara düzenli olarak maddi destek sağlandığı bildirildi.

Evde bakım maaşı başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabildiği ve bu desteğin ödeme bilgilerinin de yine e-Devlet platformu üzerinden takip edilebildiği ifade edildi.

Evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yapıldığı ise vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Evde bakım maaşı alan vatandaşlara her ayın 15'i ile sonu arasında ödemelerin yapıldığı belirtildi.

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin, başvurularını ikamet ettikleri yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlükleri'ne yapmaları gerektiği vurgulandı. Bu başvurular sırasında gelir koşulları, bakım ihtiyacı ve sağlık raporları gibi faktörler dikkate alınıyor.

Ödemelerle ilgili detayları öğrenmek isteyen vatandaşlar ise TC kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleriyle sisteme giriş yaparak "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" seçeneği üzerinden ödeme bilgilerini sorgulayabilecekleri bilgisi paylaşıldı.

Bakmadan Geçme