• Haberler
  • Konya
  • Başkan Altay: 'Tüm Mevlana Dostlarını Konya'daki Büyük Buluşmaya Davet Ediyorum'

Başkan Altay: 'Tüm Mevlana Dostlarını Konya'daki Büyük Buluşmaya Davet Ediyorum'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana'nın Hakk'a vuslatının 750'inci yıl dönümünde düzenlenecek etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Altay, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin bu yıl çok daha farklı bir atmosferde icra edileceğini belirterek, 'Törenler boyunca Mevlâna Kültür Merkezi'nde yapılacak semâ programlarının yanı sıra birçok kültürel etkinlik düzenlenecek. Ben tüm Mevlana dostlarını Konya'mızdaki bu büyük buluşmaya davet ediyorum' dedi.

Başkan Altay: 'Tüm Mevlana Dostlarını Konya'daki Büyük Buluşmaya Davet Ediyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında yapılan etkinliklere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Altay, Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında yapılacak etkinliklerin bu yıl daha farklı bir atmosferde icra edileceğini açıkladı.

Başkan Altay, Hazreti Mevlana'nın İslam medeniyetinin önemli şahsiyetlerinden biri olduğunu vurgulayarak, Mevlana'nın dünya üzerindeki sıkıntılara çözümler sunduğunu ifade etti.

Başkan Altay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Dünden daha fazla sevgiye, kardeşliğe ve dostluğa muhtaç olan dünyamız, Hazreti Mevlâna’nın evrensel diline yeniden kulak vermek zorundadır. Ümit ediyorum ki tüm insanlığın ihtiyacı olan barış ve dostluk iklimi, yine bu topraklardan dünyaya yayılacak."

Başkan Altay, Mevlana Yılı etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmalara da değinerek, 2024 yılında da Mevlana'yı anmak için pek çok etkinliği düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Altay, Konya'da her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen etkinliklerin bu yıl daha farklı bir atmosferde icra edileceğini ve tüm Mevlana dostlarını bu büyük buluşmaya davet ettiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme