Bestil: Ramazan ayı Müslümanlar arasında dayanışma duygusunu attırır

Deva Partisi Konya İl Başkanvekili Hasan Bestil Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, Ramazan ayının, Müslümanlar arasında dayanışma duygusunu arttırdığını söyledi. 

Bestil: Ramazan ayı Müslümanlar arasında dayanışma duygusunu attırır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesajının devamında Ramazan ayı içinde sevgi ve saygının hâkim olduğunu dile getiren Hasan Bestil, “Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan Ayına kavuşmuş bulunuyoruz. Bu ay içinde yeryüzünde sevgi, saygı ve hoşgörü hâkim olmakta, Müslümanlar hayır ve hasenat işlerinde adeta birbiri ile yarışmaktadırlar. Fakir, fukara ve ihtiyaç sahipleri en çok bu ayda gözetilir. Hayır, ve yardımlar artar. Bunun yanında yine bu ayda zekât, sadaka ve fitrelerin dağıtılması ile Müslümanlar arasındaki dayanışma duygusu artar.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı bu ayda oruçlar tutulur, hatimler yapılır ve teravih namazları kılınır. Her yerde birlik, beraberlik ve heyecan vardır. Yeryüzüne yayılan manevi atmosfer, tüm İslam Âlemini etkisi altına alırken, Müslüman coğrafyası içinde manevi açıdan son derece verimli geçecek bir aydır. Çünkü bu ayda günahlardan arınma konusunda büyük çaba harcarız. Bütün bu çabaların artmasını ve duaların kabul olmasını ve Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederken, bu ayın bereketinin birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmesini dilerim” dedi.
 

Bakmadan Geçme