Doğal gaz ve elektriğe indirim geliyor

Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanı Fatih Dönmez'den doğalgaza indirim müjdesi geldi. Dönmez, ''Fiyatlardaki düşüş seyrederse Doğal gaz ve elektrikte mart ayı içerisinde bir indirim olabilir'' dedi.

Doğal gaz ve elektriğe indirim geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Dönmez: 'Doğal gaz ve elektrikte mart ayı içerisinde bir indirim olabilir'
Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanı Fatih Dönmez’den doğalgaza indirim müjdesi geldi. Dönmez, ''Fiyatlardaki düşüş seyrederse Doğal gaz ve elektrikte mart ayı içerisinde bir indirim olabilir'' dedi.


BAKAN DÖNMEZ'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:


Karadeniz gazı şu anki yaklaşık rezerviyle 30 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak büyüklükte hamd olsun. Yeni keşiflerle inşallah bu süre daha da uzayacak. Biz buna inanıyoruz. Karadeniz'de deniz tabanına yerleştirilecek toplam 42 ünitenin 33'ünü deniz tabanına indirdik. Denizden gelecek gazı karada işleyecek Doğal Gaz İşleme Tesisimizin inşaatını da yüzde 90'ını tamamladık. Tesisin devreye alınması için gerekli fonksiyon testlerine de aşama aşama başlıyoruz.
Üçüncü FSRU gemimiz de gelecek. İnşallah bir hafta içinde ülkemizde olacak.
Ve buradan ilk kez ilan edeceğim yeni bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu an BOTAŞ Genel Müdürümüz ve heyeti Umman'da. Umman ile yeni bir gaz alım anlaşması imzalıyoruz. Umman'dan yıllık 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik edeceğiz ve anlaşmamız 10 yıl geçerli olacak. Daha sonra yine uygun şartlar oluşursa anlaşmayı uzatma imkânımız da söz konusu.
İstanbul'da 14-15 Şubat tarihlerinde İstanbul Gas Summit düzenleyeceğiz. Orta Doğu, Akdeniz, Hazar ve Orta Asya'nın kaynak ülkeleriyle, Avrupa'nın tüketici ülkelerini bir araya getireceğiz. Zirvemizin mottosunu yani sloganı da yine ilk kez buradan açıklıyorum, Securing the Future Together yani Geleceği Birlikte Güven Altına Almak olarak belirledik.

 

Bakmadan Geçme