• Haberler
  • Güncel
  • Dudak Çatlaması: Dudak Çatlaması İçin Neler Yapılabilir? Dudak Çatlaması ve Çözümü!

Dudak Çatlaması: Dudak Çatlaması İçin Neler Yapılabilir? Dudak Çatlaması ve Çözümü!

Dudak yalama ya da ısırma alışkanlığı olan kişilerde de dudak çatlaması görülebilmektedir.

Dudak Çatlaması: Dudak Çatlaması İçin Neler Yapılabilir? Dudak Çatlaması ve Çözümü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava koşullarına bağlı olarak görülen dudak çatlaması, doğal yöntemler ile tedavi edilebilmektedir. Dudak Çatlamasına Önlem için sizlere birtakım öneriler sunuyoruz.

Dudak Çatlamasına Önlem

Dudak yalama ya da ısırma alışkanlığı olan kişilerde de dudak çatlaması görülebilmektedir. Kötü bir görünüme sebep olan dudak çatlamalarına uygulayacağınız yöntemler ile daha canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz.

Özellikle kış mevsiminde çatlayan dudaklar için özel olarak üretilen nemlendiricileri kullanabilirsiniz. Son derece önemli olan bu uygulama sonrasında çatlayan dudaklarınız eski haline geri dönebilir. Kansız olan kişiler de dudak çatlaması görülmektedir. Bu yüzden de dudak nemlendiricilerini her gün sürmek gerekiyor. Çatlayan dudaklarınıza makyaj uygulamamanızı da öneriyoruz. Bu durum dudaklarınızın daha kötü bir görünüme kavuşmasına neden olacaktır.

Su İçmek Önemlidir!

Dudak çatlaması ayrıca susuzluktan da kaynaklanabilir. Cildi kurutan susuzluk problemine karşı mutlaka yeteri kadar su tüketimi yapmalısınız. Bununla birlikte evinizde yapacağınız doğal uygulamalar sayesinde de dudak çatlamalarına karşı önlem alabilirsiniz. 1 adet salatalığı rendeleyerek dudaklarınıza yapıştırarak 20 dakika boyunca bekleyebilirsiniz. Bu uygulama dudaklarınızı oldukça yumuşatacaktır. Bunun yanında 1 tatlı kaşığı yoğurt ile 1 tatlı kaşığı susam yağını karıştırabilir ve bu karışımı dudaklarınıza sürebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde dudaklarınızdaki ölü hücreleri yok edebilir ve haftada en az 1 kez uygulayarak dudak çatlamasına karşı önlem alabilirsiniz. Günümüzde sıkça görülen bir sorun olduğu için doğal uygulamalardan yararlanmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Bakmadan Geçme