Ehliyet kurs ücretleri zamlandı: Talep düştü

Ehliyet kursu yöneticisi Saim Yaşar, 2024 yılında ehliyet kurs, sınav ve harç ücretlerine zam geldiğini belirterek, vatandaşların ehliyete olan taleplerinde düşüş yaşandığını söyledi.

2024 yılının başında ehliyet kurs, sınav ve harç ücretlerine zam geldi. Cep yakan kurs ücretini duyan vatandaşların talepleri düştü. 

 Konu ile ilgili Hakimiyet.com’a konuşan, yönetici Saim Yaşar, ehliyet kursu ücretlerine geçen seneye oranlar yüzde 70’lik bir zam geldiğini belirtti. Saim Yaşar, “2024 yılı itibari ile ehliyet sınav ücretleri 11 bin TL oldu. Sınav ücretleri de aynı şekilde zamlandı. Yazılı sınav geçen sene 400 lira iken bu yıl 600 lira oldu. Direksiyon ilk sınav 295 liradan 750 liraya çıktı. Direksiyon ikinci sınav ise bin liradan 2 bin lira oldu. Diğer yandan harç ücretleri de zamlandı. Geçen sene 3 bin 260 lira olan harç ücreti bu yıl 5 bin 165 lira oldu. Yani yüzde 58 oranında zamlandı” dedi. 

Ehliyet kurs ücretleri zamlandı: Talep düştü

İŞLER BIÇAK GİBİ KESİLDİ 

Saim Yaşar, gelen zamlar ile birlikte ehliyete olan talebin düştüğünü belirterek, “Şu an birçok kursta işler bıçak gibi kesildi. Vatandaşlar yeni yılda kurs ücretlerine zam geleceğini bildiği için, yıl sonunda kurs kayıtlarında aşırı yoğunluk yaşıyoruz ancak yeni yılda işlerimiz kesildi. İşi acil olanların dışında kimse ehliyet kursuna kaydolmaya yanaşmıyor.” şeklinde konuştu. 

Ehliyet kurs ücretleri zamlandı: Talep düştü

MAALİYETLERİMİZİ KARŞILAYAMIYORUZ 

Sürücü Kursu Yöneticisi Saim Yaşar, ehliyete olan talebin düşmesi ile kurs maaliyetlerini karşılayamadıklarını ifade etti. Yaşar, “Valilik kurs ve sınav ücretlerini maaliyetlerimizi karşılayabilecek şekilde düzenliyor. Ancak dediğim gibi yeterli talep olmadığı için biz şu an maaliyetlerimizi karşılayamıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Özel Haber

Bakmadan Geçme