• Haberler
  • Spor
  • Engeller bu kurumda aşılıyor: Haydi Konya elini taşın altına koyma vakti!

Engeller bu kurumda aşılıyor: Haydi Konya elini taşın altına koyma vakti!

Konya Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Çakıcı, engelli bireylerin spor yaparken, birçok zorlukla karşılaştığını belirterek destek çağrısında bulundu.

2005 yılında kurulan Konya Engelliler Spor Kulübü, engelli bireylere hem psikolojik hem de fiziksel açıdan destek oluyor.  Tekerlekli sandalye basketbol ve oturarak voleybol olmak üzere iki branşta faaliyet gösteren Spor Kulübü, sporcuların sosyalleşmesine katkıda bulunuyor. Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunan Konya Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Çakıcı, Her engeli bireyin aynı maddi güce sahip olmadığını vurgulayarak, maddi açıdan desteğin gerekli olduğunu aktardı. 

Engeller bu kurumda aşılıyor: Haydi Konya elini taşın altına koyma vakti!
UYGUN SAHA ŞART!

Engelli bireylerin spor yapmaları için destek görmeleri gerektiğine değinen Başkan Çakıcı, "Belediyeler bize destek veriyor ama bazen yeterli olmuyor. Örneğin, antrenman sahaları konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Engelli bireylerin kullanabileceği uygun sahalar olması gerekiyor. Ayrıca, engelli bireylerin spor yapması için maddi destek verilmesi gerekiyor. Engelli bireyler, spor yapmak için maddi imkanlara sahip olmayabiliyor." diye konuştu. Çakıcı, engelli bireylerin spor yapmasının toplumun gelişmesine de katkı sağladığını belirterek, "Engelli bireyler, spor yaparak topluma örnek oluyor. Bu, toplumda farkındalık yaratıyor. Engelli bireylerin spor yapması, topluma faydalı." ifadelerini kullandı.

Engeller bu kurumda aşılıyor: Haydi Konya elini taşın altına koyma vakti!


“ALT YAPIDA SIKINTI ÇEKİYORUZ”


Konya Engelliler Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Altunel ise, engelli bireylerin spor yapması için çözüm önerileri de sundu.  Altunel, “Alt yapıda sıkıntı çekiyoruz, kulübümüze ait herhangi bir gelirimiz olmadığı için bugüne kadar alt yapıya ağırlık veremedik, dolayısıyla diğer engellilere ulaşamıyoruz, halbuki ilçe belediyelerimizin yaz ve kış Spor okullarını açtıkları malum, engelli okullarının da açılmasını bu konuda kulüp olarak ilçe belediyeler ile engelli Spor okulları konusunda iş birliğiyle yapmaya hazırız” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı. 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme