Erdoğan'dan Rusya hamlesi: Kalkışma sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Wagner'in darbe girişiminde bulunduğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i aradı. Erdoğan Putin'e desteğini iletmişti. Sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda 'Erdoğan'ın Rusya hamlesi iddiaları' dikkat çekti.

Erdoğan'dan Rusya hamlesi: Kalkışma sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın gözü Rusya’ya çevrilmişken dün akşam saatlerinde gelen haber ile adeta şoka uğradı. Wagner darbe girişiminde ilerleyişini sürdürürken bir anda geri çekilme kararı aldı. Konu sosyal medyanın da gündemindeydi. Konuyla ilgili bazı sosyal medya kullanıcıları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kapalı kapı diplomasisi ile yürüttüğü çalışmaların sonuç verdiğini ifade ettiler.

AK Parti’ye yakın sosyal medya kullanıcıları konuyla ilgili şu paylaşımları yaptı;

@__KESAFET64__
“Belarus Devlet Başkanı Lukeşenko dün gece Türkiye'ye gelir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşür. İHA'ların, SİHA'ların Wagner üzerine gönderilmesi noktasında kesin sözü alınır ve  Erdoğan Putin'e desteğini resmen açıklar. Lukeşenko hemen Moskova'da Putin'le görüşür ve Prigojin Wagner'e geri çeker. NATO destekli darbe hareketi yine NATO'nun en güçlü ülkesi Türkiye tarafından engellenir.”

Erdoğan'dan Rusya Hamlesi: Kalkışma sona erdi

@SoundTurkey_CC
“Belarus devlet başkanı Lukeşenko özel uçağı ile Türkiye'ye geldi Erdoğan ile görüştü İHA'ların Wagner üzerine gönderilmesi sözünü aldı. Erdoğan Putin'e desteğini açıkladı! Lukeşenko Moskova'da Putin  ile görüştü Priqojin Wagneri geri çekti. Son sözü hep Türk'ler söyler demiştik.”

Erdoğan'dan Rusya Hamlesi: Kalkışma sona erdi

ERDOĞAN’IN TAVRI NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin'den flaş bir açıklama geldi. Açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wagner'in darbe girişiminde bulunduğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i aradı. Erdoğan, Putin'e desteğini iletti.
 

Bakmadan Geçme