Rusya'da yaşananlar Türkiye'yi nasıl etkiler, zararı ne olur?

Dünyanın gözü kulağı Rus devleti ile Wagner grubu arasında yaşananlarda. Paramiliter örgüt yönetime karşı isyan başlattı. Peki, bu darbe girişiminin Türkiye'ye etkisi ne olacak? Türkiye, Rusya ilişkilerine nasıl yansır? Detaylar haberimizde.

Rusya'da yaşananlar Türkiye'yi nasıl etkiler, zararı ne olur?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya’da yaşanan darbe girişimi tüm dünyada yankı uyandırdı. Rusya’da yaşanan darbe girişiminin ardından en çok merak edilen konuların başında bundan sonra Türkiye-Rusya ilişkilerinin nasıl olacağı oldu.

Rusya’da yaşananlara ilişkin Hakimiyet.com’un sorularını yanıtlayan Uzmanlar, Putin'in zayıflamasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası arenadaki elini zayıflatacağına dikkat çekiyor.
Krizin büyümesi durumunda, Türk devletinin Suriye'de ki hareket alanının daralacağına dikkat çeken Uzmanlar, “bu durumların gerçekleşip, gerçekleşmemesi ile ilgili şimdilik yorum yapmak yanlış olur. Çünkü, Wagner'in ne kadar ilerleyeceği ve Putin'i ne kadar saracağı büyük önem taşıyor. Wagner şu an bir pazarlık yapıyor olabilir. Ve şu anda ilerlemeyi durdurabilir. Ancak şunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Darbe girişimi gerçekleşir. Putin koltuğundan olacak olursa Türkiye-Rusya ilişkileri önemli ölçüde sekteye uğrar. Ekonomik anlamda Türkiye ciddi manada etkilenir. Rusya ile Türkiye yeni bir sürece evirilmek durumunda kalır. Türkiye’nin Suriye’deki konumu etkilenir.” İfadelerini kullanıyor. 
 

Bakmadan Geçme