• Haberler
  • Siyaset
  • Gündemden düşmüyor: 13 milyon göçmen var mı yok mu?

Gündemden düşmüyor: 13 milyon göçmen var mı yok mu?

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen mülteci tartışmalarına Türk Ocakları genel merkezi de dahil oldu. Türk Ocakları, 'Türkiye'nin sığınmacı ve göçmen deposu yapılması kabul edilemez.' dedi.

Gündemden düşmüyor: 13 milyon göçmen var mı yok mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen mülteci tartışmalarına Türk Ocakları genel merkezi de dahil oldu. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde uzun süre gündemden düşmeyen sığınmacı konusuna ilişkin de skandal iddialar paylaşmıştı. Özdağ, "Saray'da, İçişleri Bakanlığı'nda telaffuz edilen rakamı söylüyorum; Türkiye'de gerçek kaçak ve sığınmacı rakamı 13 milyon" ifadelerini kullandı. Ve ardından tartışmalar büyüdü. İktidar muhalefet cephesinden ardı ardına açıklamalar geldi.

Konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarından da ses yükselmeye başladı. Türk Ocakları genel merkezi resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Resmî makamların, 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere toplam sığınmacı ve göçmen sayısının 5,5-6 milyon kadar olduğu yönündeki açıklamaları, maalesef inandırıcı olmaktan uzaktır. İstanbul ve güneydeki bazı illerimiz başta olmak üzere, ülkede fiilen yaşananlar ve bazı çevrelerin iddiaları, gerçek rakamın 10 milyonun üzerinde olduğuna işaret etmektedir. Batı ülkeleri rahat etsin diye Türkiye’nin sığınmacı ve göçmen deposu yapılması kabul edilemez.” 

Gündemden düşmüyor: 13 milyon göçmen var mı yok mu?

Bakmadan Geçme