Hasan Ekici: şimdi depremzede kardeşlerimize sahip çıkma zamanı

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici yaptığı açıklamada 'şimdi sıra deprem felaketinden canlı kurtulan kardeşlerimize sahip çıkmaya olmaya geldi.' dedi.

Hasan Ekici: şimdi depremzede kardeşlerimize sahip çıkma zamanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke olarak büyük bir felaket yaşadıklarını ve çok büyük kayıplar verdiklerini dile getiren Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici; “Misafir olarak kapılarımızı sonuna kadar açtığımız deprem felaketinden canlı kurtulan Kardeş Ailelerimizi, kalıcı çözüm için hep birlikte kiralık evlere yerleştiriyoruz. Bu bağlamda ev sahiplerimizin gerekli insiyatifi gösterip birkaç ay kira almayacaklarını da zaten biliyoruz. Görüyoruz ki çocuklarının çeyizlerini bozarak kardeş ailelerin mutfak eşyasını tamamlayan ailelerimiz var. Vatandaşlarımızın duyarlılıklarını gördükçe ne kadar büyük bir millet olduğumuz bir kere daha ortaya çıkıyor.

EV SAHİPLERİNDEN EMPATİ YAPMALARINI BEKLİYORUZ

“Bazı bölgelerde ev kiralarının aşırı yükseltildiği bilgileri de gelmiyor değil” diyen Ekici, “Buradan ev sahiplerimize şunu belirtmek istiyorum ki, Allah korusun bu felaket hepimizin başına gelebilir, o yüzden şimdi sıra Demremzede kardeşlerimize sahip çıkmaya geldi, sizden kendinizi onların yerine koyup azıcık empati yapmanızı istiyorum, O zaman göreceksiniz ki kira artışı aklınızın ucundan bile geçmeyecek, belki de bu kardeşlerimizden kendilerini toparlayana kadar kira bile istemeyeceksiniz, ki bunun örneklerini çok görüyoruz.” dedi.

MİRAÇ KANDİLİNİN MÜBAREK OLSUN

Deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu günlerde İslam Aleminin daha da kenetlenmesi için kandillerin de bir fırsat olduğunu dile getiren İl Başkanı Hasan Ekici; “Cenab-ı Hakk'ın kullarına hediye ettiği bu mübarek kandil gecesi, manevi dünyamızı aydınlatarak birliğimizi, dirliğimizi, düzenimizi, bereketimizi, mutluluk ve sıhhatimizi arttırıyor. Sevgili peygamberimizin, hadis-i şeriflerini, mesajlarını anlamak ve hatırlamak için önemli bir fırsat sunuyor. Sevgili peygamberimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği bu günde tüm İslam âleminin mübarek Miraç Kandili'ni kutluyor, büyük deprem felaketinin acılarını yaşadığımız bu günde, Yüce Yaradan’dan sağlık, huzur, birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan-ı Şerif'e ulaşmayı niyaz ediyorum." dedi.

Bakmadan Geçme