Hazırlaması çok kolay: Diyabete karşı koruyarak tok tutuyor! Ben yemem diyenler müptelası oluyor

Evinizde bir iki tane kabak varsa nefis lezzette mücver hazırlayabilirsiniz.

Hazırlaması çok kolay: Diyabete karşı koruyarak tok tutuyor! Ben yemem diyenler müptelası oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kabak, patates, yumurta ve yeşilliklerin bir araya gelerek oluşturduğu mücver, hem sağlıklı hem de faydalı. İnsan sağlığı çok sayıda besini bünyesinde barındıran mücveri hazırlamak ise oldukça zahmetsiz ve basit. Kilo vermek isteyen ve diyet yapanlar için de sevilen bir lezzet olan mücveri hazırlamak için oldukça kolay bir yöntemi var. Şimdi sizlerle bu yöntemi paylaşacağız.

LEZZETLİ BİR MÜCVER İÇİN KABAKLARI İYİCE SIKIN

kevserinmutfagi.com’da yer alan bir tarife mücver yemeğinin püf noktasının kabakların iyice sıkılması ve sularının güzelce süzdürülmesi olduğu belirtildi.

İşte o nefis mücverin tarifi:

  • 3 adet orta boy yeşil kabak,
  • 3 yumurta,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz,
  • İsteğe bağlı bir avuç taze soğan, dereotu, taze nane, vs.,
  • 1/2 çay kaşığı karbonat,
  • Tuz, karabiber,
  • Kızartmak için sıvı yağ,
  • Servis için sarımsaklı yoğurt.

 

Hazırlaması çok kolay Diyabete karşı koruyarak tok tutuyor! Ben yemem diyenler müptelası oluyor

Mücveri hazırlamak için şu adımları uygulayın:

  • Kabakları yıkayıp gerek görüyorsanız (üzerinde zedelenme varsa veya sertse) soyun,
  • Derin bir kasenin içine bir süzgeç oturtup kabakları süzgecin içine rendenin ince tarafıyla rendeleyin,
  • Süzgece avucunuzla iyice bastırarak suyunu sıkın,
  • En son yine avucunuzla parça parça alıp iyice sıkın ve ayrı bir kaba alın,
  • Kabakların üzerine yumurtaları kırın ve iyice karışana kadar çırpın,
  • Karbonatı, tuzu ve karabiberi una ekleyip karıştırın,
  • Unu kabaklı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyerek çırpın,
  • En son kıyılmış yeşilliklerinizi ekleyip karıştırın,
  • Geniş bir tavada çok az sıvı yağ kızdırın,
  • Bir kaşık karışımı alıp tavaya koyun ve kaşığın tersiyle düzleyin,
  • Her seferinde 4 parça pişirerek karışımın tamamını kızartın,
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.

Hazırlaması çok kolay Diyabete karşı koruyarak tok tutuyor! Ben yemem diyenler müptelası oluyor

MÜCVERİN YANINA NE GİDER?

Mücver, kızarmış sebzelerden yapılan nefis bir Türk yemeğidir. Mücverin yanına iyi gidebilecek birkaç lezzetli alternatif bulunmaktadır. İşte mücverle uyumlu bazı yan yemek önerileri:

1. **Yoğurt:** Mücverin yanında taze yoğurt, lezzetli bir tercih olabilir. Yoğurt, mücverin hafif baharatlı tadını dengeleyerek ferahlatıcı bir etki yaratır.

2. **Humus:** Humus, mücverle harika bir uyum içerisindedir. Humusun kremamsı dokusu ve lezzetli baharatları, mücverle mükemmel bir denge oluşturabilir.

3. **Tarator Sosu:** Tarator sosu, yoğurt ve salatalık gibi malzemelerden yapılan bir sos türüdür. Mücverle birlikte tüketildiğinde ferahlatıcı ve lezzetli bir seçenek olabilir.

4. **Zeytinyağlı Yaprak Sarma:** Zeytinyağlı yaprak sarma, mücverle birlikte sunulan geleneksel bir Türk mezze kombinasyonudur. Hafif ve lezzetli bir seçenek olarak tercih edilebilir.

5. **Pirinç Pilavı:** Mücverin yanında servis edilen pirinç pilavı, doyurucu bir yan yemek olarak düşünülebilir. Pilav, mücverin yanında farklı bir dokusuyla güzel bir denge sağlar.

6. **Turşu:** Mücverin yanında turşular da tercih edilebilir. Özellikle turşu biberler veya salatalık turşusu, mücverin baharatlı lezzetiyle uyum sağlar.

7. **Cacık:** Cacık, yoğurt ve salatalık içeren bir soğuk çorba türüdür. Mücverle birlikte servis edildiğinde hem serinletici hem de lezzetli bir kombinasyon oluşturabilir.

8. **Baklalı Humus:** Humusun içine eklenen haşlanmış bakla, mücverle harika bir uyum sağlar. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir yan yemek seçeneği olabilir.

Bu öneriler, mücverin yanında servis edilebilecek çeşitli seçeneklerdir. Damak zevkinize ve tercihlerinize bağlı olarak farklı kombinasyonlar deneyebilirsiniz.

KABAĞIN FAYDALARI NEDİR?

npistanbul.com sitesinde kabağın faydaları hakkında bilgi verildi.

İçeriğinde yüksek oranda su bulunması, sindirim sisteminin daha verimli çalışması için kolaylık sağlar. Kabağın içerisinde hem çözünebilen, hem de çözünemeyen lif barındırması tokluk hissinin uzamasına yardımcı olmakla beraber, aynı zamanda bağırsak hareketini hızlandırarak sindirim sistemini olumlu yönde destekler. Kabağı düzenli olarak tüketmek ayrıca ülser, irritabl bağırsak sendromu ve kolon kanseri gibi mide ve bağırsak rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur. Kabak düşük karbonhidratlı ve yüksek lifli olduğu için özellikle tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri ve insülin düzeylerini önemli ölçüde düşürebilir. Yemeklerden sonra da kan şekerinin aşırı yükselmesini önler ve tip 2 diyabet riskine karşı koruma sağlar.

Kabağın faydaları, kabaktaki düşük sodyum ve yüksek potasyum, kan basıncını dengeler ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği pektin gibi lifler de kolesterol seviyelerini düşürür. Yüksek tansiyon hastalarının bolca kabak tüketmesi önerilir. Kabak yüksek tansiyonun daha kısa sürede olması gereken düzeye gelmesine yardımcı olacaktır. 

Kabağın en iyi yanlarından biri kansere karşı oldukça fazla koruyucu özellik taşıyor olmasıdır. Tümör hücrelerinin kısa süre zarfında vücuttan atılmasına katkı sağladığı için her türlü kanserin önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, mevcutta kanser hastası olan kişilerin de bolca kabak tüketmesi önerilir. Bu tedavide daha kısa zamanda sonuca ulaşılmasına yardımcı olacaktır.

Kaynak: kevserinmutfagi.com - npistanbul.com

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme