• Haberler
  • Siyaset
  • İsrailli rehinelerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi

İsrailli rehinelerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi

7 Ekim'de Hamas ve İsrail arasında başlayan savaşta, Hamas 239 kişiyi esir aldı. İsrail'de sık sık esirlerin geri alınması için protestolar düzenleyen ve geri dönüş alamayan esirlerin aileleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi.

7 Ekim tarihinde İsrail ve Hamas arasında başlayan ve 42 gündür aralıksız devam eden savaşta, İzzettin el Kassam Tugaylarının elinde 139 kişinin esir olduğu biliniyor. Esir alınan kişilerin aileleri İsrail'de sık sık protestolar düzenleyip esirlerin kurtarılması için çağrıda bulunuyor. Geri dönüş alamayan İsrailli esirlerin aileleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. 

İsrailli rehinelerin ailelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardım mektubu

YÜZLEŞMEK İSTİYORLAR

İsrailli esirlerin aileleri ve onları destekleyen onlarca insan, esir takası yapılması isteğiyle,  Tel Aviv'de sürekli yürüyüşler düzenliyor. Esir aileleri ve yandaşları, 'Rehine Meydanı' adını verdikleri alandan, Batı Kudüs'te bulunan Başbakanlık Ofisi'ne doğru yürüdüler. Yürüyüşe başlamadan önce basın açıklaması yapan esir aileleri, hükümet yetkililerinden kendileriyle konuşmasını ve esirler için neden anlaşmaya varılmadığı konusunda yüzleşmek istediklerini belirttiler.

 

Bölgedeki gelişmeler dikkatle takip edilirken İsrailli esirlerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. CNN Türk'ün ulaştığı ve Erdoğan'dan yardım istenilen mektupta: "Eksalansları, 7 Ekim'de kaçırılan ve Hamas tarafından rehin tutulan rehinelerin ailesi olarak benzeri olmayan acı ve ızdıraba yol açan bu krize insani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz. Kaçırılmalarından beri sevdiklerimizle iletişim kuramıyoruz. Kendilerinden hiçbir haber alamadık.

İsrailli rehinelerin ailelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardım mektubu

İNSANİ BİR İSTEK

Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Orda Doğu'da ve Müslüman dünyasında geniş etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahip olduğunuzu düşünüyoruz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin ve ebeveynlerimizin nerede olduklarını bilmiyoruz. Sağlık durumlarından ve hayatta olup olmadıklarından bile haberimiz yok. Korkunç bir acının esiriyiz. Sizin de bildiğiniz gibi zaman çok önemli. Bu yüzden sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olduğuna dair herhangi bir işaret vermeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz" ifadeleri yer aldı.

İsrailli rehinelerin ailelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardım mektubu

Bakmadan Geçme