İYİ Parti'nin Konya İl Teşkilatı'nda neler oluyor?

İYİ Parti Konya İl Teşkilatı'nda çatlak sesleri gelmeye başladı. Seçim sürecinde yaşanan liste krizi seçimde alınan kötü sonuçların ardından yeniden gündeme geldi. 2019 yerel seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Oğuz Şimşek, kişisel sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

İYİ Parti'nin Konya İl Teşkilatı'nda neler oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Konya İl Teşkilatı’nda çatlak sesleri gelmeye başladı. Seçim sürecinde yaşanan liste krizi seçimde alınan kötü sonuçların ardından yeniden gündeme geldi. 2019 yerel seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Oğuz Şimşek, kişisel sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. 

Genel Merkez ve parti yönetimini eleştiren İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek, listeler ile ilgili alınan kararlarda parti içi demokrasinin işletilmediğine dikkat çekerek büyük kurultayı işaret etti. 

Şimşek, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Seçim bittiğine göre Büyük kurultay öncesi bu soruyu sormak yerel seçimde bizi tercih eden 246.997 seçmenimiz için boynumuzun borcu: "Konya, ön seçime girecek iller listesinden neden çıkartıldı?  Neden Konya'da önseçim yapılmadı?" ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti'nin Konya İl Teşkilatı'nda neler oluyor?

Milletvekilliği listelerinin hazırlanması sırasında "vefasızlık" yapıldığını söyleyen bazı isimler, Konya’da Genel Başkan Meral Akşener'in İYİ Parti'de alınan bazı önemli kararları da "kendi başına" aldığını söyleyerek seçim çalışmalarına destek vermemişti. 

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında İYİ Parti’ye katılan, Anavatan Partisi kurucularından, eski Devlet, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mehmet Keçeciler’in oğlu Avukat Murat Keçeciler de Konya milletvekili listeleri için çalışma yapan komisyona “Denizli ipi ile Konya’dan kuyu suyu çekemezsiniz…” diyerek tepki göstermişti.

“Denizli ipi ile Konya’dan kuyu suyu çekemezsiniz… Denizli’nin horozu bence gitsin kendi çöplüğünde eşelesin, Bozkırda ayazlar bitmemişken daha kendisini arabası çorbasına katık olarak bulur, yazık olur. Denizli horozunun ötüşü erken olmuş gibi… Ya arkadaş sen git Denizli de eşelen. Konya gibi şehre Denizli’den yön vermek Konya’yı küçümsemektir.”

İYİ Parti'nin Konya İl Teşkilatı'nda neler oluyor?

 

Bakmadan Geçme