Karaca, meyve sebze fiyatları ve Konyalı çiftçiler hakkında konuştu!

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, Konya'daki meyve sebze fiyatlarındaki artışı gazetemize değerlendirdi. Karaca, 'Hatırlayın bir önceki yerel seçimlere gidilirken ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı kurulan 'ucuz sebze' stantlarında domates-salatalık paketlemekle günü kurtardı. Daha sonra da 'at izi it izine karıştı, Allah (C.C.) hakkımızda hayırlısını versin' diyerek kayıplara karıştı. Halâ da sesini duyan, cemalini gören yok' dedi.

Karaca, meyve sebze fiyatları ve Konyalı çiftçiler hakkında konuştu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar tezgahlara yansımaya devam ediyor. Yaz ayı olmasına rağmen domatesin kilosu kimi tezgahlarda 25 TL’yi buluyor. Konya Deva Partisi İl Başkanı Seyit Karaca, gazetemize meyve sebze fiyatlarındaki artış hakkında konuştu. Gazetemiz muhabirlerinden Can Yılmaz’ın, “Pazardaki meyve sebze fiyatlarındaki artışın sizce sebebi ne?  Akaryakıt fiyatlarının bunda etkisi var mı? Varsa iktidar buna ne gibi önlemler almalı sizce ? Konya çiftçisine verilen desteği yeterli buluyor musunuz?” sorularını cevapladı. 

“TÜM FİYATLARDAKİ ARTIŞ TEMEL ENFLASYONA BAĞLIDIR”

İktidarın günü kurtaran eylemlerle vakit geçirdiğini söyleyen Başkan Seyit Karaca, “Tüm fiyatlardaki artış temelde enflasyona bağlıdır. Enflasyonla mücadelede son yıllarda başarısız ve başıbozuk bir yönetim sergileyen mevcut iktidar günü kurtaran eylemlerle vakit geçirdi. Hatırlayın bir önceki yerel seçimlere gidilirken ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı kurulan “ucuz sebze” standlarında domates-salatalık paketlemekle günü kurtardı. Daha sonra da “at izi it izine karıştı, Allah (C.C.) hakkımızda hayırlısını versin” diyerek kayıplara karıştı. Halâ da sesini duyan, cemalini gören yok” şeklinde konuştu. 

Ekonomideki zig zak politikasının yöneticilere olan güveni iyice azalttığını belirten Seyit Karaca, “Bilimsel yöntemlerden ziyade “faiz sebep, enflasyon sonuç, o nedenle faizi düşürmeye devam edeceğiz” diye inatla sürdürülen politikaların da sonuç vermemesi üzerine sadece seçimlere kadar alınan bazı önlemlerle “kur baskılandı, enflasyon fırladı, faizler yükseldi.” Seçimin hemen akabinde kurulan kabineye “rasyonel ekonomi politikaları izleyeceğim” diyen Bakan atandı ve bir ay önce yapılanlar unutulup tam tersi kararlarla ülke yönetilmeye başlandı. Bu zik zak politikası yöneticilere olan güveni iyice azalttı, azaltmaya da devam ediyor. Tarım bir çok girdisi olan bir sektördür. Çoğu da ithal olan ve kura aşırı duyarlı girdiler nedeniyle artışın devam edeceğini üzülerek belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi. 

“GABARDA PETROL MÜJDESİ VERENLERİN KULLAĞINI ÇINLATMAZSAK HAKSIZLIK ETMİŞ OLURUZ”

Son iki ayda akaryakıt artışlarının iki katına çıkmasının önemli olduğunu dile getiren Karaca, “Akaryakıt fiyatlarında son iki ayda iki kata yaklaşan artış elbette en önemli kalemlerdendir. Burada seçim propagandaları esnasında Gabar’da gravitesi çok yüksek olduğu için işlemeye bile gerek olmadan traktörlere koyarak kullanabileceğimiz petrol müjdesi verenlerin de kulağını çınlatmasak haksızlık etmiş oluruz” sözlerine yer verdi. 

“TMMO’DA YAŞANAN KRİZ KONYA ÇİFTÇİSİNİ MAĞDUR ETMİŞTİR”

Çiftçiye verilmesi gereken desteğin tüccara gittiğini dile getiren Karaca, şu şekilde konuştu: “TMO’da yaşanan kriz Konya çiftçisini mağdur etmiştir. Son 7-8 ayda ithal edilen tahıllarla dolu silolar nedeniyle düzgün bir alım programı açıklamayan Tarım Bakanlığı, hasat başlar başlamaz “randevu sistemi” gibi süper bir icadı devreye soktu. Sistem çalışsa anlayacağız ama çiftçi randevu alamadı. Mecburen tüccara ürününü sattı. Arz fazlası nedeniyle de elbette tüccar daha düşük fiyata aldı. Hasat sonuna doğru çiftçi malının çoğunu tüccara satmışken sistem kısmen düzene girdi. Ancak düzene giren sistem tüccara yaradı ve alış fiyatının oldukça üzerinde ve açıklanan rakamlara yakın bedellerle TMO tüccarın malını almaya başladı. O nedenle çiftçiye verilmesi gereken destek maalesef tüccara gitti. Çiftçiye akaryakıt ÖTV’sini kaldırmayı vaad eden bir parti olarak, gübre, tohum, ucuz sulama elektriği, ürün alım garantisi, havza bazlı ekim, su desteği gibi alanlarda çiftçimiz mutlaka desteklenmelidir. Mevcut destekler yeterli değildir. DEVA Partisi olarak süreçlerin takipçisi olacağız"


 

Bakmadan Geçme