Konya Akşehir'de Unutulmaz Konser

Konya Akşehir Belediyesi Bando Şefi Alpay Batu eşliğinde çalışmalarını sürdüren Türk Sanat Müziği korosu, Kütahya Belediyesi işbirliğinde Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, seçme eserlerle dinleyicilere unutulmayacak bir gece yaşattı.

Konya Akşehir'de Unutulmaz Konser
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nihavent, Uşşak, Muhayyer Kurdi, Rast ve Hüzzam makamlarında 7 Solo ve 10 Türk Sanat Müziği eserinin seslendirildiği gecede koronun performansı, her meslek grubundan katılımın olduğu dinleyicilerden tam not alarak ayakta alkışlandı.

Gecede bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız; “Aslında değişik meslekleri olan ve kendi zamanlarından ödün vererek, gece gündüz demeden bu çalışmayı yürüten ritim sazlarımız ile koristlerimiz ve bütün hepsiyle beraber bu unutulmaz geceyi birlikte yaşayıp sonuca ulaştıran şefimiz Albay Batu’ya teşekkür ediyoruz. Siz değerli seyircilerimiz ve bizi en güzel şekilde ağırlayan, bize kucak açan Kütahya Belediye Başkanımız Alim Işık’a da Akşehir Belediyesi olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül de yaptığı konuşmada; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ya; sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur, diye. Burada gerçek anlamda bir sanat var ve bizlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Teşekkür ediyorum, çok sağ olun.” ifadelerine yer verdi. Konuşmasının ardından misafirlerin isteğini de kırmayan Yıldırım Akgül, “Duydum ki unutmuşsun, gözlerimin rengini” isimli eseri seslendirmesiyle büyük beğeni topladı.

Akgül tarafından Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya iletilmesi için Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız’a bir hediye takdim edilirken, Yahya Yıldız da Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’a verilmesi adına Nasreddin Hoca işlemeli tersine çalışan saat hediye etti.

Konser programına; Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Kütahya Belediyesi Bergüzar Kadın Sesleri Türk Halk Müziği Topluluğu, Kütahya Barosu THM Koro Şefi Erhan Bozkurt, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda Kütahyalı müziksever katıldı.

Bakmadan Geçme