Konya'da Eşcinsel seri katilin son kurbanı kendisi oldu (ÖZEL HABER)

Türkiye'nin İlk eşcinsel seri katili olarak Tarihe geçen ve yakalandıktan sonra cezaevinde intihar eden Çumra Canavarı lakaplı Abdullah Aksoy kimi kayıtlara göre 15 kimi kayıtlara göre 21 kişiyi öldürdü. Çumra canavarı Abdullah Aksoy'un son kurbanı ise kendisi oldu. Konyalı seri katilin kurbanları arasında 2 alman arkeolog var

Türkiye’de 2 sırada Dünya’da ise ilk 10’a giren seri katil Çumra canavarı 1962-1965 yılları arasında kimi kaynaklara göre 15 kimi kaynaklara göre 21 kişiyi öldürüp gömdü. Seri Katiller arasında dünya sıralamasına giren Çumralı seri Katil Abdullah Aksoy’un kurbanları arasında 2 Alman arkeolog da bulunuyor. 

Konya'da Eşcinsel seri katilin son kurbanı kendisi oldu (ÖZEL HABER)

Hakimiyet Gazetesi'nden Zafer Samancı'nın haberine göre; Türkiye'nin İlk Homoseksüel Seri Katili olarak tarihe geçen ve yakalandıktan sonra cezaevinde intihar eden Abdullah Aksoy, 1962-1965 yılları arasında işlediği seri cinayetlerin 1966 yılında ortaya çıkmasıyla tüm Türkiye tarafından tanındı. Çumra canavarı ismi verilen seri katil Aksoy öldürdüğü kişileri ya evinin bahçesine yada kullanmadığı odaların altına gömdüğü ortaya çıktı

Konya'da Eşcinsel seri katilin son kurbanı kendisi oldu (ÖZEL HABER)
Konya'nın Çumra ilçesinde sakin bir hayat yaşayan Abdullah Aksoy, ailesi ile olan sorunları nedeni ile evinden ayrılarak aynı köyde başka bir eve taşındı. 2 kez evlenen Aksoy’un 2 eşi de kendisini terk etti. Köylüler tarafından 5 vakit abdestinde namazında, kimseye zararı dokunmayan biri olarak bilinen Abdullah Aksoy’un aslında homoseksüel acımasız bir seri katil olduğu yıllar sonra ortaya çıktı.

Konya'da Eşcinsel seri katilin son kurbanı kendisi oldu (ÖZEL HABER)

Kanlı balta seri cinayetleri ortaya çıkardı
Muharrem Özkay adında yaşlı bir adamın Çumra'ya arkadaş ziyaretine gelip dönmemesi üzerine ailesinin ve polisin arama çabaları sonuçsuz kaldı. Muharrem Özkay'ı en son Abdullah Aksoy ile gördüğünü söyleyen mahallelilerin ifadeleri ile Aksoy karakola çağırıldı. Şüpheli tavırları ile dikkat çekti. Abdullah Aksoy'un evine aramaya giden polis memurları, evin yatak odasındaki yatakta çarşaf olmamasından şüphelendi. Bu şüphe evin diğer bölümlerinde de arama yapılmasına neden oldu. Evin ardiye kısmını arayan polis memurları eşyalar arasında kanlı bir çarşafı farketti.  Çarşafı almak için harekete geçen polis memuru çarşafa sarılı kanlı baltaya ulaştı. Tekrar yatak odasına geçen polisler bu kez odada daha detaylı bir arama yaptı.  Odanın en sol kısmında bir yükseklik gören polisler yeri kazdıklarında ise kayıp olarak aranan Muharrem Özbay’ın cesedini buldu. Gözaltına alınan Abdullah Aksoy polise verdiği ifadesinde sara hastası olduğunu ve sara nöbeti geçirdiği sırada cinayeti işlemiş olabileceğini söyledi.  
Bu olayın ardından Hakkında kayıp ihbarı olan tüm dosyalar açılarak yeni bir soruşturma başlatıldı. Aksoy’ un sürekli ev değiştirmesinin de normal olmadığını düşünen polis ekipleri Aksoy’un yaşadığı evlerde detaylı kazı ve arama çalışmaları başlattı.

Konya'da Eşcinsel seri katilin son kurbanı kendisi oldu (ÖZEL HABER)

KALDIĞI HER EVDEN CESETLER ÇIKTI
Abdullah Aksoy gözaltına alınırken Çumra ilçesinde kaldığı tüm evlerde detayla arama ve kazı çalışmaları başlatıldı. Çalışmalara katılanları hayrete düşüren gelişmeler kısa sürede yaşanmaya başladı. Aksoy’un kaldığı evlerin tamamında yaklaşık 20 gün süren eşzamanlı kazı çalışmaları yapılmış ve evlerin tamamında ya iç kısmında ya bahçede gömülü cesetlere ulaşıldı. Yapılan çalışmalar sonrası hazırlanan tutanakların bazısında 15 bazısında ise 21 ceset bulunduğu belirtildi. 
Arşivlere Türkiye'nin ilk homoseksüel seri katili olarak girdi.
Aksoy kurbanlarını ya ilçe kahvesine gelen yabancılardan yada ilçeyi günü birlik gezmeye gelenlerden seçiyordu. Beğendiği erkekleri bir şekilde evine davet eden ve o gece onlarla zorla birlikte olan Aksoy, daha sonra o kişileri öldürüp gömüyordu. Emniyetin arşivlerine ise Aksoy Türkiye'nin ilk homoseksüel seri katili olarak girdi.

EJNEBİLERİ DE BEN ÖLDÜRÜP GÖMDÜM 
Seri cinayetlerle sarsılan ilçe halkı adeta büyük bir şaşkınlık yaşarken dönemin köy muhtarı ‘5 vakit abdestin namazındaydı. Çok saygılı ve içine kapanıktı. Vay yerden bitme apo vay meğer tam bir sapık ve caniymiş. ’ sözleriyle artık o Çumra canavarı lakabını almıştı. Bu kadar cinayeti işleyen Abdullah Aksoy polise verdiği ifadesinde öldürdüğü kişi sayısını hatırlamadığı ancak en az 15 olduğunu söylediği iddia edildi.  Resmi olmayan kayıtlarda ise Çumra canavarının o dönem Çatalhöyük antik kentine gelen 2 alman arkeoloğu da kendisinin öldürdüğünü ‘ Çatalhöyüke gelen 2 gavuru da ben öldürdüm onları da gömdüm’ cümleleriyle itiraf ettiği ve gömdüğünü söylediği yerde ise 2 Alman arkeolog ile birlikte yine o dönem kaybolan 3 teknisyenin cesedi bulundu.
Yakalanmasaydım ölene kadar ötürecektim

Polis sorgusunda tüm cinayetleri itiraf ettiği öğrenilen Çumra canavarı lakaplı Abdullah Aksoy2un resmi olmayan kayıtlara göre verdiği ifadesinde ‘ Ben onlara birlikte olmayı teklif ediyordum. Ama hiçbiri kabul etmedi. Bende tecavüz ediyordum. Sonrada olanları anlatmamaları için öldürüp gömüyordum. Eğer yakalanmasaydım ölene kadar öldürmeye devam edecektim’ 

CEZAEVİNDE KENDİNİ ASTI
Çumra canavarı lakaplı Abdullah Aksoy yakalanıp cezaevine konulmuştu. Hakkında idam kararı verilen Aksoy idamına, 1 hafta kala kendini su borusuna asarak hayatına son verdi.  Ailesinin cenazeye sahip çıkmaması ile birlikte belediye tarafından cenaze işlemleri tamamlanan Aksoy kimsesizler mezarlığına defnedildi. 
 

Bakmadan Geçme