• Haberler
  • Konya
  • Konya'da madde bağımlılığında kurtulmak mümkün semineri düzenlendi

Konya'da madde bağımlılığında kurtulmak mümkün semineri düzenlendi

Liman Ayı Derneği Öncülüğünde Organize Edile 'Madde Bağımlılığından Kurtulmak Mümkün' seminerine Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Oda ve Sivil Toplum kuruluşları, basın ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Konya'da madde bağımlılığında kurtulmak mümkün semineri düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılış konuşmasını yapan Liman Ayık Yaşam Derneği Genel Koordinatörü Selçuk Sanrı madde bağımlılığı ile mücadele ve madde bağımlılığı ile ilgili farkındalık oluşturma hususlarında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu alanda ciddi çalışmalarımız ile İstanbul, Bursa gibi illerde faaliyet göstermekteyiz İnşallah önümüzdeki zamanlarda Konya'ya da Bir şube açmayı hedefliyor ve bu güzide şehirde de gençlerimizi bu bataktan kurtarma adına çalışmalarımızı yapmayı istiyoruz dedi.

Konya'da madde bağımlılığında kurtulmak mümkün semineri düzenlendi

Ardından konuşma için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Konyamızda madde bağımlılığı ile mücadele ve madde bağımlılığı ile ilgili  oluşumlara ve faaliyetlere elimizden gelen bütün destekleri veriyoruz bu şehir bizim ve şehrimizin daha müreffeh ve daha umutla ve güvenle büyüyen bir şehir olması adına gençlerimizi önemsiyoruz ve bağımlılık hususlarında gerekli çalışmaları önemsiyor ve kıymetli buluyoruz. Bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları destekliyoruz." dedi.

Uzman Doktor Hakan Yalman, Madde Bağımlılığında Maneviyat faktörün çok önemli olduğunu söyledi. Dünya genelinde başarılı tedavilerin maneviyat temelli bir uygulama ile bağımlıları daha kısa zamanda kurtarıyor dedi.

Aile Danışmanı Kader Kıcıkoğlu, Madde bağımlılığı gibi birçok bağımlılıkların temelinde aile ilişkisinin çok önemli olduğunu ve evlatlarımızın bu duruma düşmeden önce aileler neler yapması gerektiğini aile içindeki iletişimin nasıl olması gerektiğini bu madde bağımlılığına götüren yollar neler ve bunlara nasıl engel olunur ve mücadele edilebilir hakkında detaylı bilgi aktarımda bulundular.

Konuşmaların Sonunda Eski Madde bağımlıları ve Aileler konuşmalarda bulundu bu yollara nasıl düştüklerini nasıl bir yaşam sürdüklerini ve nasıl kurtulduklarını anlattılar ardından Eski Madde Bağımlıların anneleri anlatımlarda bulunarak neler yaptıklarını anlattılar. Program sonunda Destek ve Katılımcılara ve Konuşmacılara plaket takdimleri ile sona erdi.

Bakmadan Geçme