• Haberler
  • Konya
  • Konya'da üreticinin yeni gözdesi: Tarlada gördükleri manzara yüzleri güldürdü

Konya'da üreticinin yeni gözdesi: Tarlada gördükleri manzara yüzleri güldürdü

Konya'nın Çumra ilçesinde, tarımsal üretim planlaması ve hayvancılığın gelişimine büyük katkı sağlayan Sorgum Sudan Şeker Otu hasadı başladı. Silajlık mısıra güçlü bir alternatif oluşturan ürünün tarladaki gelişimini yerinde inceleyen ilçe tarım ekipleri, sahadaki verimin oldukça yüksek olduğunu bildirdi.

Konya genelinde ürün çeşitliliğini artırmak ve doğal kaynakları koruyarak hayvancılığı desteklemek amacıyla yürütülen saha çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Çumra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Yasin Düğmeci ve ilçe müdürlüğüne bağlı teknik personeller, ilçede yetiştiriciliği yapılan Sorgum Sudan Şeker Otu’nun hasat programına katılarak üreticilerle bir araya geldi.

Konya'da üreticinin yeni gözdesi: Tarlada gördükleri manzara yüzleri güldürdü

SİLAJLIK MISIRA ALTERNATİF, TOPRAĞA CAN SUYU

Tarımsal üretim planlamasına uyumlu bir alternatif olarak dikkat çeken Sorgum Sudan Şeker Otu, özellikle ekim nöbeti (münavebe) sisteminde silajlık mısıra rakip olarak öne çıkıyor. Toprağın yapısını koruyan ve doğal kaynakların çok daha verimli kullanılmasına imkân tanıyan bitki, hayvancılık işletmeleri için yüksek kaliteli ve bol kaba yem kaynağı oluşturuyor.

Konya'da üreticinin yeni gözdesi: Tarlada gördükleri manzara yüzleri güldürdü

SAHADAKİ VERİM YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Tarlada yapılan incelemelerde ürünün gelişiminin ve rekolte durumunun son derece memnuniyet verici seviyede olduğu tespit edildi. Bölgede üretim çeşitliliğini artıracak yenilikçi ve ekonomik ürünlerin yaygınlaştırılması için teknik desteğin süreceğini belirten Çumra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tarladaki üreticilere bereketli ve bol kazançlı bir hasat sezonu temennisinde bulundu.

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!