Konya'da zabıtaların kermes çadırlarına engel iddialarına vatandaşlardan tepki geldi!

Konya'da Filistin için kurulun yardım çadırlarına zabıtaların engel olduğu iddiası vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Konya’da Filistin halkına yardımcı olmak amacıyla her bölgede kermes çadırları kurulurken, geçtiğimiz günlerde Konya İl Müftülüğü'ne bağlı bir birimde çalışan bir personelin, zabıtaların kendilerine zorluk çıkardığını iddia etmişti. Hakimiyet.com’da yayımlanan haberden sonra, Konyalılardan tepki gelmeye başladı. Habere yorum yapan vatandaşlardan biri, “Zabıtalar kapatılsın.” derken, başka bir okuyucu ise, “Zabıtaların her yerde böyle ukala tavırlar sergilemesi şaka mı ya” yorumunda bulunarak tepkisini dille getirdi.

Konya'da zabıtaların kermes çadırlarına engel iddialarına vatandaşlardan tepki geldi!

PEKİ NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Konya İl Müftülüğü’ne bağlı bir birimde çalışan bir personel, Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunarak, Filistin için kurulan çadırlara zabıtaların engel olduğunu iddia etmişti. İşi ümmet bilinciyle hareket ederek, yaptıklarını belirten yetkili personel, “Bu işi yaparken ümmet bilinciyle hareket ediyoruz. Ama şunu da sitem olarak belirtmek istiyorum, maalesef zabıta bu konuda bize zorluk yaratıyor.” demişti.  Yine zabıtalardan dolayı yaşadıkları zorluklara değinerek, açıklamalarını sürdüren yetkili şahıs, “Yaptığımız organizasyonlardan gerek valilik gerek kaymakamlık gerekse de belediyelerin haberi var. Ancak ona rağmen zabıta bize zorluk yaratıyor. Örneğin geçenlerde yapılan bir kermeste, pankartlarımızı umumiye açık olduğu gerekçesiyle söküldü. Yine başka bir olayda Filistin’e destek çağrısında bulunan bir arkadaşımıza ‘burada bağırarak konuşamazsın, rahatsız edemezsin kimseyi, rahatsız edersen burayı dağıtırız’ gibi açıklamada bulunmuş.” diyerek konuşmasını noktalamıştı. 

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme