• Haberler
  • Konya
  • Konya'daki KYK yurtlarında hareketlilik! Üniversiteler açılacak mı?

Konya'daki KYK yurtlarında hareketlilik! Üniversiteler açılacak mı?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilin etkilendiği depremden bu yana depremzedeler Konya KYK yurtlarında kalmaya ve ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaya devam ediyor. Konya'daki KYK yurtlarında doluluk oranı ne durumda? Önümüzdeki dönem üniversiteler açılacak mı? Detaylar haberimizde…

Konya'daki KYK yurtlarında hareketlilik! Üniversiteler açılacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat tarihinde yüzyılın felaketi olarak tanımlanan merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ilimiz etkilendiği depremin üzerinden 6 ay geçti. Deprem felaketinden dolayı evsiz kalan yurttaşlar çevre illerdeki KYK yurtlarına nakledilip ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanmaya devam ediliyor. Konya, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için can suyu olan illerden bir tanesi oldu. 

KONYA’DAKİ KYK YURTLARINDA KAÇ DEPREMZEDE KONAKLIYOR

Edinilen bilgiye göre, Konya KYK yurtlarında ikamet eden depremzede sayısının sürekli değişkenlik gösterdiği ve bugün itibariyle Konya’da bulunan 9 KYK yurdunda tam olarak bin 700 depremzedenin ikamet ettiği öğrenildi. 

GELECEK YIL ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Türkiye genelinde üniversitelerin 6 Şubat Kahramanmaraş depremiyle uzaktan eğiteme geçmesiyle birlikte KYK yurtlarındaki öğrenciler tahliye edilmişti. Edinilen bilgilere göre, ay sonu KYK yurtlarında yaşayan depremzedelerin tahliye sürecinin başlayacağını ve KYK yurtlarının Gençlik ve Spor Bakanlığına devredileceğini bilgisi edinildi. Üniversitelerin önümüzdeki dönem açılması öngörülüyor. 
 

Bakmadan Geçme