Konyaspor'da söylem farklı eylem farklı

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunun en yaşlı kadrosuna sahip olan Tümosan Konyaspor, transfer planlamasını neye göre yaptı, Başkan Özgökçen geçen sezon nasıl açıklamalar yapmıştı, Anadolu Kartalı, bu sezon gençlere forma şansı verdi mi? İşte detaylar…

Konyaspor'da söylem farklı eylem farklı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonunun en yaşlı kadrosunu kuran Tümosan Konyaspor, yeni sezonun ilk 6 haftasında;  2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak ligde 9 puanla 8. Sırada yer aldı. 
Süper Lig’de en yaşlı kadroya sahip olan Yeşil beyazlılarda Başkan Özgökçen geçen sezon “Gençleri ne kadar oynatırsak o kadar başarılı olacağız. Altyapıyla ilgili çok ciddi bir çalışmamız var.” Açıklamasında bulunmuştu.  Yeni sezonda kurulan kadronun Başkan Özgökçen’in söylemleri ile çelişmesi sonucu akıllara ‘Konyaspor’da eylem farklı söylem farklı’ düşüncesini yerleştirdi.

NİKO RAK FORMA ŞANSI BULAMADI
Transfer döneminde yapılan plansızlıklar nedeniyle genç futbolcular forma şansı bulamyor.  Özellikle Aleksandar Stanojevic’in  tecrübeli oyuncuları tercih etmesi gençlerin ilk 11’de forma giyme şansını imkansız hale getirdi. Sırp teknik adam, Ön libero mevkisinde Oğulcan Ülgün, Soner Dikmen, Bruno Paz, Steven Nzonzi, gibi isimlere forma şansı verirken Niko Rak’a ilk 11’de forma şansı tanımadı. 

BAŞKAN ÖZGÖKÇEN GEÇEN SEZON NE DEMİŞTİ?
Başkan Özgökçen, geçen sezon yapmış olduğu açıklamada; “ Gençlere bir kere değer vermek zorundayız,  Gençleri ne kadar oynatırsak o kadar başarılı olacağız. Altyapıyla ilgili çok ciddi bir çalışmamız var. Bir proje tasarladık. Değişimleri çok yakın zamanda göreceksiniz. Kişilerle kaim bir kulüp değil. Burası büyük bir kulüp. Birisi gelir birisi gider. Buna ben de dahilim. Önce kendi insamıza sahip çıkmamız lazım. Dışarıdan gelen oyuncuyu göklere çıkarıyoruz. Önce Konya’mızın yetiştirdiği insanlara sahip çıkmamız lazım.” İfadelerini kullanmıştı.

BÜYÜKSAYAR İLK 11 YÜZÜ GÖRMEDİ
Geçen sezon Teknik direktör Aleksandar Stanojevic’i tercih etme sebeblerini “gençleri yetiştirmesiyle öne çıkan birisi” olarak ifade eden Özgökçen, şu ifadeleri kullanmıştı;
“Şu an yeni hocamız Mehmet Ali’ye görev veriyor. Bu sadece Mehmet Ali özelinde değil. Sadece genç olduğu için takıma gireceğinden değil. Hocalar kendilerinden ziyade kulübü ve gençleri düşünerek bunları oynatacaklar. Daha çok hocalar kendi geleceklerini ve kariyerlerini düşünerek gençleri riske atmıyorlardı. Kendimizden ve hocamızın kendilerinden önce gençleri düşünmek zorundayız. Yeni hocamız da bu noktada hep gençleri yetiştirmesiyle öne çıkartan birisi. Talihsiz bir başlangıcı oldu. Desteklerle birlikte üstesinden geleceğiz diye düşünüyoruz” 

Yorumlar 1
Tevfik 27 Eylül 2023 17:40

Dogru yazmisiniz. Tesekkurler. sezon hazirliklarîda hoca. Berker Ve mehmet ali. Cok Iyi cakisiyorlar dediler hic oynatmado tabiki. Onlara sans verilip. Kendilerîni gostermek icin canla basla mucadele edecekler. Sogutmayalim genc. Konyasporlu gencleri

Bakmadan Geçme