KSO'ya Savunma Sanayii Başkanlığı Konya Temsilciliği Açılıyor

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Sanayi Odası'na SavunmaSanayii Başkanlığı (SSB) Konya Temsilciliği açılacağını müjdeledi. Başkan Büyükeğen,KSO Hizmet Binası'nda açılacak SSB Konya Temsilciliği'nin, Konya sanayisi ile savunmasanayi başkanlığı arasında köprü vazifesi göreceğinin altını çizdi.

KSO'ya Savunma Sanayii Başkanlığı Konya Temsilciliği Açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Memiş Kütükcübaşkanlığında,   meclis   üyeleri   ve   meslek   komitesi   üyelerinin   katılımı   ile   gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Konya’ya Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Konya Temsilciliği’ni kazandırdıklarını belirtti.

SSB İLE KONYA SANAYİSİ ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

SSB ile yaptıkları görüşmelerin olumlu neticelendiğini ve Konya Sanayi Odası’na SSB Konya   Temsilciliği   açılması   kararı   alındığını   ifade   eden   Büyükeğen,   “Konya   Sanayi Odamızın hizmet binasında SSB Başkanlığı Konya Temsilciliğimizin yerini tahsis ettik. SSB Başkanlığımız   da   temsilci   görevlendirmesini   yaptı.   Çok   yakında   hizmete   açılacak   olan Savunma Sanayi Başkanlığı Konya Temsilciliğimiz, inşallah Konya sanayisi ile Savunma Sanayi Başkanlığımız arasında bir köprü vazifesi görerek, sektörle iş birliğimizi pekiştirecek. SSB Başkanımız Prof. Dr. İsmail Demir ve ekibine şehrimize ve Odamıza verdikleri tüm desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.    Konya’nın savunma sanayinde yükselen bir ivmeye sahip olduğunu, KSO’da hizmet verecek SSB Konya Temsilciliği ile bu yükseliş ivmesinin daha da artacağını vurgulayan Büyükeğen,şunları söyledi: “Konya Sanayi  Odamız bugüne  kadar savunma  ve  havacılık sanayine yönelik Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları, ana sanayiye yönelik teknik iş gezileri, ikili iş   görüşmeleri   gibi   çok   önemli   çalışmalar   yaptı.   Bu   çalışmalara   da   aralıksız   devam edeceğiz.”

BAŞKAN BÜYÜKEĞEN’DEN SANAYİCİLERE TEŞEKKÜR

Meclis toplantısında deprem bölgesi Hatay’da kurulumu devam eden Konya Konteyner ileilgili   de   bilgi   veren   Başkan   Büyükeğen,   Konya   iş   dünyasının   katkıları   ile   hazırlanan konteynerlerin   bölgeye   sevk   edilmeye   devam   ettiğini   aktardı.   Büyükeğen,   “Konya Büyükşehir   Belediyemizin   öncülüğünde   Odamız   ve   Konya   iş   dünyası   olarak   Hatay’a kurduğumuz   Konteyner   Kentin   konteynırlarını   sevk   etmeyi   sürdürüyoruz.   Burada   bazı konteynırlar karayolu ile, TIR’larla gönderilirken biz Oda olarak, hem ulaşım maliyetimizi minimize etmek hem de daha güvenli bir model olduğu için trenle sevkiyatı tercih ediyoruz.Trenle   ilk   sevkiyatımızı   da   yaptık   ve   30   konteynırımızı   daha   bölgeye   ulaştırdık.  Aynı modelle, süreci yürütmeye, yönetmeye devam edeceğiz inşallah. Ben bu süreçteki tüm desteklerinizden dolayı; tüm sanayicilerimize, meclisimize ve meslek komitesi üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Kso'ya Savunma Sanayii Başkanlığı Konya Temsilciliği Açılıyor

Bakmadan Geçme