• Haberler
  • Ekonomi
  • Mehmet Şimşek'in görevden alınacağı tarih açıklandı!

Mehmet Şimşek'in görevden alınacağı tarih açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz yaşandığı iddiası kulislerde dolaşmaya devam ediyor. Gazeteci Mustafa Balbay konuya dair önemli iddialarda bulundu.

Mehmet Şimşek'in görevden alınacağı tarih açıklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet TV canlı yayınına katılan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında kriz çıktığı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

 

"İLERLEYEN GÜNLERDE ÇATIŞMA BEKLİYORUM"

Balbay, “Mehmet Şimşek 2024 yılı ortasında bir nebze önümüzü göreceğiz ve enflasyon düşecek diyor. Erdoğan ise 2024 yılı başında rahatlamaya başlayacağız diyor çünkü yerel seçim var. Erdoğan yerel seçimden birkaç ay önce bir anlamda rahatlamanın hissedilmesini ve devamında da seçimlerin kazanılmasını arzu ediyor. Mehmet Şimşek de en erken 1 yıl sonra sonuç alabileceğimiz bir döneme girdik diyor, bu bir çatışma bence. Şu anda Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı ağırlığıyla batıdan para alamıyor. Sizin kültürünüzle ekonomiye bakan bir kişiyi bu işin başına atadım dedi Erdoğan ve Mehmet Şimşek şu an fiilen IMF temsilcisi. Ben ilerleyen günlerde bir çatışma bekliyorum" dedi.

Bakmadan Geçme