Meral Akşener: Tevekkül sorumsuzluğa kılıf değil

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener: Tevekkül sorumsuzluğa kılıf değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ Bunlar kader planının içerisinde olan şeyler’ sözlerine ilişkin Genel Başkan Meral Akşener şu ifadeleri kullandı:” Her felakette tekrarladığı gibi, yine utanmadan; “Bunlar, kader planının içerisinde olan şeyler.” dedi. Yani yine kader dedi, yine tevekkül dedi… Gerçekten ibretlik… Sayın Erdoğan; sana daha önce de söylemiştim. Sen istediğin kadar, duymazdan gel. Sen istediğin kadar, kulaklarını tıka. Gerçekleri değiştiremezsin. Tevekkül: Her türlü tedbiri aldıktan sonra, bir işi, nihayetinde, Allah’a havale etmektir. Ancak, her tür tedbiri aldıktan sonra… Hamdolsun hepimiz, kadere iman edenlerdeniz. Hamdolsun hepimiz; “Hayrıhi ve Şerrihi Min Allâhû Teâlâ” diyerek, hayrın ve şerrin, Allah’tan geldiğine inananlarız.”


Tevekkül’ün sorumsuzluğa uydurulacak bir kılıf olmadığını vurgulayan Meral Akşener,” Ancak, tevekkül, tembelliğe açılan bir kapı değildir. Sorumsuzluğa uydurulacak bir kılıf, hiç değildir. Yaşadığımız felaketlerin altında yatan, büyük sorumsuzluğu, gizlemek için, imanımızı sömürmeye kalkmak; kimsenin haddi de, hakkı da değildir. Tedbir almayıp, sorumluluğunu yerine getirmeyip, milletimizin enkazdan uzanan elini tutamayıp, üstüne de, tevekkülden bahsedip, meseleyi kadere havale etmek; şuursuzluktur, aymazlıktır, terbiyesizliktir.” ifadelerine yer verdi.


Tek Sorumlu Sensin
Akşener: “Kendi beceriksizliğini, “kader planı” diyerek, perdeleyemezsin Sayın Erdoğan. Kurduğun yağma düzeninin, ağır faturasını, “kader planı’na yükleyemezsin! Devletimizi yönetemediğin gerçeğini, “kader planı” diyerek gizleyemezsin! Hiç kadere sığınma! Bu beceriksizliğin arkasındaki, tek sorumlu sensin sen!” 
 

Bakmadan Geçme