Mini mini 1'lerin karne heyecanı

Konya'nın Karatay İlçesine bağlı Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulunda ilk defa karne alan mini mini 1'lerin karne heyecanı vardı.

Konya’da 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı birinci döneminin sona ermesiyle 496 bin 108 öğrenci karne alarak tatiline girdi.

Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu’nda düzenlenen törende öğrenciler karne heyecanı yaşadı. 1/B sınıfı öğretmeni Aynur Çotuk, sınıfta düzenlenen karne töreninde, başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını ve öğrencilerin tatili iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Şivlilik ile ara tatilin bir araya denk gelmesinden dolayı öğrencilere, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şivlilik hediyesi verildi. Okul müdürü, öğretmenler, veliler ve öğrenciler Konya Büyükşehir Belediyesi Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ettiler.

Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu 1/B sınıfı Öğretmeni Aynur Çotuk’tan karnesini alan sınıf öğrencisi Muhammet Enes Arı, "Yarıyıl tatili öncesi ilk dönemin çok güzel geçtiğini söyledi. Öğretmenini ve arkadaşlarını çok sevdiğini belirten Arı, çok güzel bir dönem geçirdim. En çok sevdiğim ders matematik, tatil döneminde arkadaşlarım, babam ve annemle oynayacağım. Kardeşimle vakit geçireceğim." dedi.

Yaklaşık 19 milyon öğrencinin karne aldığı iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 6 Şubat'ta başlayacak, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak.

Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

Bakmadan Geçme