PKK/YPG'nin sözde sorumlusu MİT tarafından etkisiz hale getirildi

MİT, Suriye'de düzenlediği operasyonda PKK/YPG'nin sözde sorumlusu Karker Andok kod adlı Mutlu Kacar etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Suriye'de düzenlediği operasyonda sözde Aynularab (Kobani) sorumlusu "Karker Andok" kod adlı Mutlu Kacar'ı etkisiz hale getirdi.

Alınan bilgilere göre, 1997 yılından beri terör örgütüne üye olan kaçar 2009 yılında Irak'ın Haftanin bölgesinde güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada elinden ve gözünden yaralandı.

Mutlu Kacar 2013 yılında Mahmur Rüstem Cudi Kampı'nda, 2015 yılında Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde sözde sorumlu olarak faaliyet gösterdi. Daha sonra faaliyetlerini, 2020 yılında PKK/YPG'nin Tel Rıfat bölgesinde bulunan yerel güçleerin sözde sorumlusu olarak yürüttü.

2022 yılında Suriye'nin Derik, 2023 yılında ise PKK/YPG'nin sözde Aynularab sorumlusu olan ve hakkında Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Terör amaçlı örgüte üye olma" suçundan dosya bulunan Kacar, 24 Temmuz 2021'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde görev yapan güvenlik güçlerine ait konvoya yönelik 2 askerin şehit olduğu terör eylemin talimatını verdi.

Uzun süredir güvenlik güçlerinin tabinde olan Kacar MİT tarafından etkisiz hale getirildi.

 

Bakmadan Geçme