• Haberler
  • Spor
  • Real Madrid Deportivo Alaves'i 5-0 mağlup etti

Real Madrid Deportivo Alaves'i 5-0 mağlup etti

İspanya 1'inci Futbol Ligi'nin (La Liga) 36'ncı haftasında Real Madrid, evinde oynadığı maçta Deportivo Alaves'i 5-0 yendi.

Milli futbolcu Arda Güler'i son üç lig maçında ilk 11'de başlatan Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, oyuncuyu bu kez yedek bırakıp, ikinci yarı maça dahil etti.

Arda, 61'inci dakikada Eduardo Camavinga'nın yerine maça girerken, 81'inci dakikada ceza sahasının ortasından güzel bir vuruşla takımının 5'inci golüne ulaştı.

Arda, bu sezon ligdeki toplam gol sayısını 4'e yükseltti.

Ancelotti'nin bu kez orta sahada denediği Arda, 70'inci dakikada Vinicius Junior'un attığı gol pozisyonunu hazırladı.

Real Madrid'e farklı galibiyeti getiren goller Jude Bellingham (Dk.10), Vinicius Junior (Dk. 27 ve Dk. 70), Federico Valverde (Dk. 45+1) ve Arda Güler'den (Dk. 81) geldi.

Şampiyonluğunu 34'üncü hafta sonunda ilan eden ve geçtiğimiz pazar günü aldığı kupayı Madrid kent merkezinde taraftarlarıyla kutlayan Real Madrid, maç öncesinde de Santiago Bernabeu Stadı'na kupayla çıktı.

Real Madrid, aldığı galibiyetle puanını 93'e çıkarırken, Alaves ise 42 puanla 11'inci sırada yer alıyor.

"Doğal bir yeteneği var"

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, La Liga'nın 36'ncı haftasında evind oynadıkları karşılaşmada Deportivo Alaves'e karşı alınan 5-0'lık galibiyetin ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

İtalyan teknik adam, milli futbolcu Arda Güler ile ilgili bir soruya, Genç futbolculara çok büyük sevgi duyduğunu dile getirerek, "Arda, çok iyi ilerleme kaydediyor. Doğal bir yeteneği var. Olmayacak anlarda bile goller atıyor." diye konuştu.

İspanyol basınından övgüler

İspanyol basını Arda'ya yine övgüler yağdırırken, Türk futbolcunun her gol attıktan sonra, sağ elini kalbine sol işaret parmağını da havaya kaldırdığı sevincine atıfta bulunan As gazetesi, "Arda Güler'in bazı hareketlerinin açıklaması yok: Mübarek adamdan muhteşem gol." diye yazdı.

Marca gazetesi de Arda için "Sadece bir çeyrekte bunları yapıyorsa gerisini siz düşünün." ve "Yıldızı parıldıyor." yorumunda bulundu.

AA

Bakmadan Geçme