• Haberler
  • Konya
  • Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, Karatay'da anılacak

Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, Karatay'da anılacak

Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi, Konya'nın manevi mimarlarından merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi'yi vefatının 11'inci yıl dönümünde panelle anacak.

Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, Karatay'da anılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi, Konya’nın manevi mimarlarından merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’yi vefatının 11’inci yıl dönümünde panelle anacak.

4 Mart Cuma günü düzenlenecek panelde Prof. Dr. Caner Arabacı, Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Prof. Dr. İsmail Hakkı Atçeken, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin’in yanı sıra oğlu Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü, babası Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’yi anlatacak.

Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi, toplumda derin iz bırakan gönül mimarlarını anıyor. Konya Eski Müftüsü ve Kapu Camii Vaizi Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’yi vefatının 11’inci yıl dönümünde gerçekleştirilecek bir panelle anacak.

“Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi” paneli, 4 Mart Cuma günü saat 20:00’da Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

AKADEMİSYENLER TAHİR BÜYÜKKÖRÜKÇÜ HOCAEFENDİ’Yİ ANLATACAK

Söz konusu programda KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ ile Prof. Dr. İsmail Hakkı Atçeken ve Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin’in yanı sıra oğlu Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü, Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’yi anlatacak.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sağlığında insanlar üzerinde emekleri ve büyük hizmetleri bulunan Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin, hizmetleri ve nasihatlerinin vefatından sonra da devam ettiğine vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca; “İslam alimi Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’yi rahmetle ve özlemle anıyorum. Tahir Hocamızın insanlar üzerinde bu kadar etkili olmasının ve oldukça derin izler bırakmasının temelinde, ilmiyle amil bir insan olması yatıyor. Hepimiz kendisinden çok şey öğrendik. Onun gösterdiği istikamette güzel bir ahlakla, güzel bir yolla insanlığa hep birlikte hizmet etmeye devem edeceğiz inşallah. Bu amaçla KTO Karatay Üniversitesi işbirliğiyle Cuma akşamı güzel bir programla merhum hocamızı anacağız. Panelimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

tahir-hoca4.jpg

Bakmadan Geçme