Tarihte Bugün: 6 Mart

Bugün tarihte birçok önemli olay yaşandı. Bugün tarihte yaşanan bu olaylar, dünya tarihine önemli izler bırakan gelişmeler olarak hatırlanıyor. İşte, 6 Mart tarihinde gerçekleşen bazı önemli olaylar…

Bugün tarihte birçok önemli olay yaşandı. Bugün tarihte yaşanan bu olaylar, dünya tarihine önemli izler bırakan gelişmeler olarak hatırlanıyor. 

İşte, 6 Mart tarihinde gerçekleşen bazı önemli olaylar…

1521 - Keşif gezisi sırasında Guam'a varan denizci Ferdinand Magellan, Pasifik Okyanusu'nu keşfetmesiyle dikkat çekti.

1714 - İngiliz mühendis Henry Mill, daktilo makinesinin patentini aldı, bu da daktilonun gelişimine önemli bir katkı sağladı.

1853 - Ünlü besteci Giuseppe Verdi'nin La Traviata operası, Venedik'te ilk kez sahnelendi, sanat dünyasında önemli bir yer edindi.

1869 - Rus kimyager Dimitri Mendeleyev, ilk periyodik tabloyu açıkladı, kimya bilimine büyük bir katkıda bulundu.

1899 - Alman şirketi Bayer, aspirini ticari bir marka olarak kayıt altına aldı, bu ilaç o günden bu yana dünya genelinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

1902 -Real Madrid Futbol Kulübü kuruldu, dünya futbolunda önemli bir kulüp olarak tarihinde iz bıraktı.

1943 - II. Dünya Savaşı sırasında Alman mareşali Erwin Rommel, Afrika Kolordusu Komutanlığı görevini bıraktı.

1946 - Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk başarılı yüksek hızlı elektronik bilgisayar "Eniac" kullanıma girdi, bilgisayar teknolojisinin ilerlemesinde önemli bir adım oldu.

1957 - İsrail Birlikleri, Sina Yarımadası'ndan çekildi, bölgedeki siyasi dengelerde değişikliklere yol açtı.

1964 - Dünya ağırsiklet boks şampiyonu Cassius Clay, resmi olarak adını Muhammet Ali olarak değiştirdi, bokstaki kariyerinin yanı sıra siyasi ve sosyal konulardaki duruşuyla da tanındı.

1974 - İngiltere'de yapılan seçimlerde İşçi Partisi zafer kazandı ve Harold Wilson Başbakan oldu.

1987 - İngiliz feribotu Herald of Free Enterprise, Zeebrugge-Belçika'dan Dover-İngiltere'ye doğru yola çıktıktan kısa bir süre sonra ters dönerek battı, olayda 193 kişi hayatını kaybetti.

1995 - Türkiye'nin Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği Antlaşması imzalandı, Türkiye'nin Avrupa'yla bütünleşme sürecinde önemli bir adım atıldı.

2007 - Endonezya'da meydana gelen 6,3 şiddetindeki depremde en az 70 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme