​​​​​​​Vali Özkan 'İsraftan kaçınmalıyız' 

Konya Valisi Vahdettin Özkan, gazetemiz genel yayın yönetmeni Dursun Seyis'e önemli açıklamalarda bulundu ve 'Biz önce israftan kaçınmalıyız. İsrafı önlersek, bugün belki yaşanan bazı sıkıntılarımızı da çözeriz. Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde çözülemeyecek sorunu yoktur dedi.

​​​​​​​Vali Özkan 'İsraftan kaçınmalıyız' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Valisi Vahdettin Özkan gündeme dair konular hakkında özel açıklamalarda bulundu ve Dünya zor bir dönemden geçiyor. Bunu hep birlikte aşacağız. İslam ülkeleri oyunları Konya’ya çok şey kazandırdı. Bu birlikteliğimiz devam etmelidir. Konya olarak yüzümüzün akıyla çıktık.

İçeride ve dışarıda sorunların çözümünde birlik ve beraberlik şarttır. Pahalılık ve enflasyonunda ülke olarak hakkından gelecek güçteyiz. Bu sorun global bir sorundur. Konya’nın ve Türkiye’nin gıda krizine gireceğini sanmıyorum. Türkiye kendi kendine yetecek bir ülkedir. Önemli olan israfı ve önlemektir. İsraf bildiğiniz gibi kültürümüzde de hoş karşılanmamaktadır.

Konya’nın ciddi bir sorunu yoktur. Belediyelerimiz yerel sorunları çözüyor. Konyalı vatandaşların büyük çoğunluğu yasalara uygun şekilde yaşayan insanlardır. Münferit bazı olaylar da ise emniyet güçlerimiz gereğini yapmaktadır.

Konya’mızda emniyet güçlerimiz terörle, uyuşturucu kaçakçılığı ile ve FETO ile ciddi bir şekilde mücadele etmektedir. Bunlar yakalanıp adalete teslim edilmektedir.

Konyamızda yüksek derecede bir yatırım iştahı vardır. İhracatımız her geçen gün artmaktadır. Bu gelişmeler üretim ve istihdam kapasitesini artıracak, refah seviyesini yükseltecektir. Okullarımız yeni eğitim ve öğretim yılına hazır. Bu alanda eksiklerimiz yok denecek kadar az. Var olanları da tespit edip, gideriyoruz. Yeni öğretim yılında okullarımızı en iyi şekle getirmek için çalışmalarımız var. Kimsenin endişesi olmasın. Türk halkı birlik ve beraberlik için kendi sorunlarını aşacak güçtedir. Yaşanan ekonomik zorlukların başında Rusya- Ukrayna savaşının da etkisi bulunmaktadır. Hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız bu savaşın bitirilmesi konusunda ciddi adımlar atmakta ve dünyaca takdir toplamaktadır. Tarımda hasat mevsimi devam ediyor. Rekolteler iyi durumda. İlgili müdürlüklerden aldığım bilgilere göre rekoltenin yüksel olacağını beklemekteyim. Çevre üzerindeki baskıların azaltılması, Su israfından kaçınılması, suyun ihtiyatlı kullanılması elzemdir” dedi. DURSUN SEYİS

Bakmadan Geçme