Vatandaşın cebi buz kesildi

Soğuk hava ve yağışın etkili olduğu pazarda fiyatlar vatandaşın cebini dondurdu. Pazar tezgahlarında  salatalık 25, patlıcan 25, Biber 30 liradan satılırken salkım domates ise  25 liradan alıcı bekliyor

Vatandaşın cebi buz kesildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

PAZAR TEZGAHINDA ATEŞ  SÖNMÜYOR

Akaryakıt, doğalgaz ve birçok sektör ürünlerindeki fiyat artışları hız kesmeden devam ediyor.  Önceki dönemlerde marketlerin sözde yüksek fiyatlarına karşı semt pazarları dolar taşardı. Halk haftalık gıda ihtiyacını kahvaltılıktan, sebzeye, meyveden,  zücaciyeye varıncaya kadar semt pazarlarından karşılardı.  Pazarlar yine tıklım tıklım dolu ancak vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor. Bir zamanlar taze ürünlerin marketin yarı fiyatına satıldığı pazarlarda vatandaş artık tazeden ziyade ucuz ürün arıyor. Her hafta artan fiyatlar pazara esnafını da vatandaşla karşı karşıya getiriyor.  Petrol fiyatlarındaki dalgalı yükseliş sonrası artan akaryakıt fiyatları maliyetleri arttırırken bir de don ve yağışın etkili olması meyve ve sebze fiyatlarının anormal derecede yükselmesine neden oldu.

TEZGAHLARA YARIM KİLO FİYATI YAZILIYOR

Tezgahlar hava olayları nedeniyle çevre illerden gelen sayısının azalmasıyla tam dolmadı. Durumdan en çok vatandaş etkilenirken patlıcan, domates ve salatalık fiyatları cep yakıyor. En ucuz domates tezgahta 8 lira iken pembe ve salkım domatesin fiyatı 20-25 TL arasında seyrediyor. Zam şampiyonlarından salatalığın kilosu 20 ila 25 lira arasında değişiyor. Bir diğer şampiyon patlıcan 25 liraya, biber ise 20 ila 30 TL arasında satılıyor. Ayva 5 TL, portakal 4 TL, pırasa 10 TL, mantar 22 TL, muz 12, maydanoz 4 TL, karnabahar 10 TL, marul 6 TL, elma 4 TL. Bazı ürünlerdeki fiyat artışı sonrası talebin azaldığını belirten pazarcı esnafı tezgahta yarım kilo fiyatı yazdığını belirtti. (Ufuk Kendirci-Özel Haber)

Bakmadan Geçme