Ahmet Özer

Döndü kumar masasına neden döndü

Ahmet Özer

Türkiye siyaset tarihi her zaman hareketli ola geldi. 6’lı masanın 4 Mart krize girmesi ve İP’ dağılması ve İP’in ipini tutanlar masaya geri döndürmesi siyaset tarihi açısından önemli bir kavşak. 
Bu güne kadar bunlara 6 benzemez deniliyordu ama 5’nin birbirine ne kadar da benzediğini gördük. Masaya dönmek zorunda bırakılan altıncı benzer benzemezin yüzünden dökülenler krizin büyüklüğünü ifşa etmeye yetti.
Adı ‘Döndü’ye çıkan Meral Akşener’in tekme attığı masayı kumar ve noter masası olmakla suçladıktan sonra tekrar Kılıçdaroğlu’nun adaylığını onaylayan bir noter görevi görmesi, masaya dönme şartı olarak ileri sürdüğü İmamoğlu ve Yavaş’ın masa tarafından bu onaya rağmen yedek kulübeye alınması da Döndü hanımın isteyerek dönmediği noterlik görevini ise masa dışı bir gücün dayatması sonrasında yapmak zorunda kaldığını gösterdi.
Firari Cem Uzan’ın dünyada 7 cumhurbaşkanı yardımcısı olan başka bir ülke örneği olmadığını ve bunların kazanması durumunda ülkenin çıkmaza gireceğini, böyle bir idare biçimini olmadığını, masayı daha büyük paylaşım krizi beklediği bir CHP’li gazeteciye canlı yayında söylemesi de noter ve kumar masanın geleceği konusunda önemli bir göstergeydi.
Döndü hanımın kumar ve noter masasına dönmesinden evvel, dolaşmadık parti bırakmayan CHP’li Yaşar Okuyan, masayı dağıtması durumunda Akşener’e ait dosyaları paylaşma tehdidinde bulunduğunu biliyoruz.
Bu tehdit sonrasında Okuyan, CHP’den de gönderilmiştir. İlginç olan ise gönderilmeden önce Okuyan’ın CHP genel merkezinde Kılıçdaroğlu ise özel bir görüşme yapmasıydı.
Kamuoyunun merak ettiği şey, Okuyan’ın elinde Döndü hanımı zora sokacak bilgi ve belgeler mi vardı, onları Kılıçdaroğlu’na verdi mi ve Kılıçdaroğlu da bunları Akşener’e yönelik tehdit unsuruna dönüştürüp dönüştürmediği hususu.
Şâyet bu masa Akşener’in dediği gibi kumar masasıysa ve kumarı kaybedip kaçana tehdit yapılabiliyorsa, masadan kalkanın masaya dönmesi ve borcunu ödemesi için pekâlâ tehdit yapılmış olabilir.
Meral Hanımın Döndü hanıma dönüştükten sonraki SP’nin genel merkez önündeki toplu açıklama sırasındaki yüz resmi ve duruş biçimi kumar ve noter masasında toplumdan gözlenen büyük bir tehdidin yaşandığı veya tehdidin masa dışı başka güçlerden gelmiş olduğu konuşulup duruldu.
Uzun bir süredir bulunduğu masayı kumar ve noter masası olarak tanımlayıp, sonra hızlıca aynı masaya dönüp, üstüne üslük bir de noterlik yapıp, bu görüntüyü verdiğinizde elbette herkesin şüphe duyması ve ilk açıklama cümlelerinden hareketle yorumlar yapması kaçınılmazdır.
Masanın şimdi imtihanı ise Saadet Partisi’nin içine düştüğü çıkmaz sokak. Belli ki Temel’in işi çok zor tıpkı Döndü’nün ki gibi.
Babacan’ın yaşlı bir amca tarafından zor duruma bırakılması hali bunların hepsi için seçim sathı mahallinin zor geçeceğini gösteriyor.
Ayrıca kumar masasının bölüşüm ve hesaplaşması bitmiş değil. Asıl zorluk şimdi başladı. Seçimi kazanmaları ayrı dert, kaybetmeleri ayrı dert.
Seçimi kazanırlarsa millet kaybedecek, bunları ise kumarın geri kalanını sürdürüp sürdürememe sıkıntısı başlayacak. İşte o zaman hem bunlar hem de millet kaybedecek.
Cumhur İttifakı’nın Hüdapar ve Yeniden Refah Partisi ile genişleme ihtimali var. Bu yazıyı okuduğunuz zaman genişleme gerçekleşmiş de olabilir. DSP, Kılıçdaroğlu’nun desteklemeyecek. İttifak görüşmeler yapan Zafer ve Memleket Partileri ise ayrıldılar. 14 Mayıs’a kadar eğlenceli konularımız olacak ve konuya haftaya devam edeceğiz demek ki.
e-mail:[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları