Ahmet Özer

İP'in mağduriyet planı tutmadı

Ahmet Özer

İP’in başındaki isim Meral Akşener 6+1 masadan ayrılıp iki gün sonra tüm küfür hakaretleri sineye çekerek masaya geri dönünce tabanında ki kaybı önlemek için mağduriyet edebiyatına başladı.
Akşener 6+1 masaya geri dönmesinden sonra partideki rahatsızlık gün yüzüne çıktı.
Partinin kurucuları arasında yer alan isimlerden Yavuz Ağıralioğlu İP’i ve masayı eleştirerek partiden istifa etti.
Akşener tabandaki bu kaymayı engellemek için arayış içine girdi.
Geçtiğimiz günlerde Akşener’in eline bir fırsat geçti ancak kısa sürdü.
İP’in İstanbul İl Başkanlığına iki mermi isabet etti.
Emniyet daha faili yakalamadan olayın neden kaynaklandığı araştırılmadan Akşener bunun üzerinden hemen kirli siyasetini devreye sokarak ve mağdur edebiyatı yapmaya çalıştı.
Akşener olayın ilk anında hemen suçluyu ilan etti. Akşener’e göre suçlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı.
Akşener açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TV programında söylediği sözleri kastederek "Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. 
Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!"
Aziz milletim size sesleniyorum. Bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size Meral Akşener'i korkutacak adam anasından doğmadı. 
Allah'tan başka bir kişiden korkuyorsam eğer Allah beni kahretsin. Korkmuyorum Recep Bey. Ama sen Cumhurbaşkanı’sın. Bu ülkenin tüm kadınlarının, tüm erkeklerinin, tüm gençlerinin, tüm çocuklarının; namusunun, şerefinin, can güvenliğinin, mal güvenliğinin korunmasından mesulsün diyerek failin Erdoğan olduğunu ima etti.
Oysa bu millet bugün Erdoğan’a efelenen Akşener’in daha önce 28 Şubat’ta kendisini tehdit eden paşaya ve kendisini masaya döndürmek için yapılan tehdide boyun eğdi.
Zira Akşener’in 6+1 masaya tehdit ile geri döndüğü masanın aday açıklaması sırasında yüz ifadesinden anlaşılmaktadır.
Akşener’in açıklamasından kısa bir süre sonra İstanbul Emniyeti titiz bir çalışma sonucu olayı kısa sürede aydınlattı ve olayın Akşener’in bahsettiği gibi olmadığı ortaya çıktı.
İP’in İstanbul İl Başkanlığına yakın bir inşaatta çalışan bekçinin hırsızlık yapmaya çalışanları korkutmak için açtığı ateş sonucu İl Başkanlığına isabet ettiği ortaya çıktı.
Bu Akşener’in ilk mağduriyet planı değildi elbette daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı cezada aynı mağduriyeti denedi ondada başarılı olamamıştı.
Akşener ne yaparsa yapsın bu millet seçimlerde İP’e hem de bu masaya gereken cevabı 14 Mayıs’ta verecektir.
e-mail: [email protected]

Yazarın Diğer Yazıları