Ahmet Turan

Jandarma Uyarıyor

Ahmet Turan

Bir yılı daha geride bıraktık.

Sanki, aylar- yıllar, çok hızlı geçiyor gibi. Bir konu hakkında konuşurken bir bakıyorsunuz bir yıl değil, on yıl geçmiş diyorsunuz.

Geride kalan yılları hayal ederken bir elimizi tek gözümüze kapatıp şöyle bir dünya ya baksak, her tarafı kararmaya başlıyor gibi görüyoruz.

Batı sömürü düzenini devam ettirmek için iç karışıklık, terör örgütleri oluşturma ve savaş gibi insanlık adına utanç verici işler yapıyor

Bizde yine insanlık adına utanç veren ahlaki çöküntüyü hızlandıran işler yapıyoruz

“Ucuz satıyoruz, hediye çıktı’ gibi yalanlarla tuzaklarına düşürdükleri insanların birikimleri bir çırpıda alınıyor.

Bir de demode olmuş “Banka hesaplarınızda terör örgütü hareketi tespit edildi. Evinizdeki altın ve parayı bize verin onları tespit edeceğiz” senaryosu var.

Şimdi de “Bankadan arıyoruz limit artırma talebiniz için şu bilgileri vermelisiniz” diyerek hesabınızdaki paranın hepsini saniye içinde çekme başladı.

Bütün bunların yanında insanların özellikle tamir, bakım ve ticari işlerinde birbirine karşı güvensizlikte yıllarla birlikte katmerlenerek hafızalara yerleşiyor.

Vatandaş arabasını tamir için sanayiye gitmeye korkuyor.

Ya da bir alış-veriş için ‘acaba kandırıldım mı’ diye hayıflanıyor.

Ecdadımızla övünüyoruz ama ecdadımıza layık olmaktan çok uzaklaşıyoruz

Küçük bir menfaat için bize yıllarca emek vermiş, değer vermiş, fedakarlık yapmış ‘adamı’ satıyoruz.
Nereye kadar gider bilmem.

Jandarmamız ve Polisimizden bunlara karşı sürekli şöyle uyarı geliyor.

“HİÇBİR KAMU VEYA ÖZEL BANKA GÖREVLİLERİ SİZDEN TELEFON BANKACILIĞI, İNTERNET BANKACILIĞI, MOBİL BANKACILIK VEYA KREDİ KARTI ŞİFRENİZİ İSTEMEZLER. AYRICA KENDİLERİNİ POLİS, ASKER VEYA SAVCI OLARAK TANITIP, ADINIZ TERÖR ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASINA KARIŞTI DİYEREK SİZDEN PARA, ALTIN İSTEYEN ŞAHISLARA İNANMAYIN. TELEFON VE İNTERNET DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKATLİ OLALIM.

Sosyal medya (Facebook Marketplace, Letgo, Sahibinden vb.) üzerinden tarım aleti almak için pazarlık yaptığınız kişiler dolandırıcı olabilir. Dolandırıcılar zaaflarınızdan yararlanır ve ucuz tarım aleti sattıklarını beyan ederler. Emeğinizin ne kadar kıymetli olduğunu sizden başkası bilemez.

 E-TİCARET ALIŞVERİŞ SİTELERİNDE ARAŞTIRMACI OLUN, EMEĞİNİZDEN OLMAYIN!
GÜVENLİ OLMAYAN İNTERNET SİTELERİNDEN VE TANIMADIĞINIZ ŞAHISLARIN SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN, İNDİRİMLİ/HESAPLI SATIŞ TUZAKLARINA İNANMAYIN, PARA GÖNDERMEYİN EMEĞİNİZDEN OLMAYIN! RIZKINIZI DOLANRICILARA KAPTIRMAYIN.
Aman ‘Bunlara dikkat’ edin diyor.

Bu yıl için verilecek en güzel mesajlardan birisi şöyle olsun. “Sahtekara karşı tamahkar olmayın. Banka hesaplarınızdan korkmayın”

Yazarın Diğer Yazıları