Ayla KAYMAZ

Bu bir sevimsiz keloğlan masalı! 

Ayla KAYMAZ

İstanbul'un Küçükçekmece semtindeki bir sitede asansöre bindiği esnada 'Eros' isimli kediyi gören İbrahim Keloğlan 6 dakika boyunca işkence ettiği canlıyı öldürdü.

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ile bahsi geçen şahısa ‘Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İstanbul Küçükçekmece’deki sitenin sakinleri dakikalarca süren işkence sonucu öldürülen Eros için bir araya geldi. Kedi katili Keloğlan oturduğu sitenin önünde "Sitede katil istemiyoruz" sözleriyle protesto edildi. Vatandaşlar evlerinden, balkonlarından tencere tava çalarak tepki gösterdi. Site sakinlerinden biri yaptığı açıklamada "Kedi vahşetiyle alakalı savcılık karara itiraz etti. Süreci takip ediyoruz. Site sakinleri olarak ortak alanda bir buluşma ayarladık. Amacımız burada ses getirmek. Site içerisinde kendi aramızda imza toplayacağız, şahsı siteden attıracağız. Sitemizde katil istemiyoruz. Hem site yönetimi hem site sakinleri olarak takip etmiş olacağız." diye konuştu.
X'te başlatılan TT çalışmasında binlerce kişi konu hakkında tweet atarken, şahsın tutuklanmasına yönelik atılan tweet dünya gündemine girdi.

Şimdi bu davayı takipleyelim, tt’leyelim hepsine tamam ama benim düşündüğüm nokta ne biliyor musunuz; bir canlıyı öldürebilmek… Bunun hayvan olmuş olması insana yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Çünkü baktığında insan kendini savunur, bağırır bir dur der be! Ama o dilsiz canlar.

Allah’ın nazarında; "En küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, Allah'ın eseri olarak değerlidir ve O'nun tarafından insana emanet edilmiştir. İnsanoğlu, hayvanlara karşı insaflı, şefkatli ve merhametli olmakla mükelleftir." 

Bir gün Ashab-ı Kiram sordu ;” Ey Allah’ın Resulu hayvanlara ettiğimiz iyiliklerinde mi bir sevap var?” 

Ve Peygamber Efendimiz belkide hepimizin bildiği şu hikayeyi anlattı. 

 “Bir gün çölde susuz kalan bir köpeğe kuyudan ayakkabısına su doldurup içiren bir adamın Allah'ın rızasını kazandığını ve günahlarının bağışlandığını anlatmıştı.

Nasıl ki güzel bir davranışta ecir varsa aksi bir halde de bir gazap kaçınılmaz. 

O nedenle unutmayalım ki; “Hayvanlar da tıpkı bizler gibi yeryüzünün sakinleridir. Onların da yaşama, korunma, barınma gibi temel hakları vardır. Varlık alemine sevgi, şefkat ve ibret nazarıyla bakalım. Hiçbir canlıyı incitmeyelim."

Yazarın Diğer Yazıları