Ayla KAYMAZ

Canım Memleketten Haftalık Fıkra!

Ayla KAYMAZ

17 yaşındasın ve tam 10 yazı ile on farklı suçtan sabıkan var ama dışarıdasın! Ne hissedersin ne yaparsın? Adam zaten bangır bangır bağırmış ben potansiyelim, her an herkese , kendim de dahil herşeyi yapabilirim demiş. Devlet ne yapmış ? Çocuğu dışarı salmış! Sonuç?
Olay, 11 Mayıs'ta Balıkesir’in merkez Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak'ta meydana geliyor. Bir zincir restoranda kurye olarak çalışan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi bir genç motosikletle sipariş bıraktığı adresten dönerken bu suç makinesi tarafından bilinmeyen bir nedenle önü kesiliyor. Ve defalarca aldığı bıçak darbesi sonucu hayatını kaybediyor. 

Birisi 17 diğeri 20 yaşında. Birisi üniversite öğrencisi ve iki üç kuruş kazanabilmek için , gündüz okula gidip geceleri kuryelik yapıyor diğeri 17 yaşında alkol alıp zil zurna sarhoş olup kendisiyle hiç bir alakası olmayan birini defaaten bıçaklayarak öldürüyor. Aynı gün kimliği tespit edilen çocuğun evine baskın yapılıyor , kendisini babasının sakladığı da biliniyor, kendisi adliyeye sevk edilirken , babası serbest bırakılıyor. 

Fıkra burda bitti. İçim almıyor bazen olanları, yani bu kadar zor olmamalı adaleti oturtmak! Binlerce uyarı vermişken , sinyal çakmışken burda birşey olacak deyip bir genci ıslah edip düzen sağlamak vallahi bu kadar zor olmamalı! 

Yorumu sizlere bırakıyorum.

Yazarın Diğer Yazıları