Ayla KAYMAZ

Dişil Enerji

Ayla KAYMAZ

Geçenlerde uzun zamandır göremediğim bir kaç arkadaşımla bir araya geldik. Özlemişiz birbirimizi hasret giderdikten sonra konu konuyu açtı dişil enerjiye geldi. Konuştuk irdeledik, güldük eğlendik. 

Sonra düşündüm; sosyal medyada kitaplarda, orada burada kadınlarda dişil enerjiyi yükseltmenin yolları, kuralları anlatılıyor. O suyu öyle dökersen bunu böyle yersen, şurda şöyle söylersen diye diye gidiyor işte. Herşeyin bir haklılık payı vardır illaki ama atlanan birşey var gibi geliyor. Evlilikte ilişkide; sorumluluk almayan bir eş varsa o kadın ne yapıyor o sorumluluğu almak zorunda kalıyor. Adam trip atıyorsa napıyor alttan almak zorunda kalıyor. Adam evde yoksa o kadın ne yapıyor o evi çevirmek zorunda kalıyor. İşte böylesi durumlarda hangi dişil enerjiden bahsediyoruz. Çoğu zaman insanlar geçim derdi, hayat gailesi derken hayatı olabildiğince olgun ve akışında bölüşüyor. Tarlada çalışan bir çifti düşünsenize bir diğeri boru taşırken öbürü de omuz veriyor. Hiç kimsenin de aklına gelmiyor vay bana omuz veren kadın benim önüme geçmeye mi çalıştı beni mi ezdi yahut ah benim dişil enerjim düştü eve gidince muamele ona göre olacak, beni görmezden gelecek diye! 

Evet yineliyorum, güçlü bir duruş, güzel bir söz, doğru anda hayır diyebilme, özenli & bakımlı olma ve dahası senin dişil enerjini yükseltebilir arkadaşım ama sen yuvanda gerçekten sevip seviliyorsan, anlaşılıyor anlatabiliyorsan, konuşabiliyor ve de duyabiliyorsan tamam! Sen o gül yağını bileğine, kulak arkana sürmesen de kadınsın, ağır bir poşet taşısan da kadınsın. Hayat arkadaşın masaya bir tabak koyduğunda yahut bir gün çocuklarıyla ilgilendi diye dişil enerjisinin yükselmediği gibi!

Sana da ona da ilişkine de birşey olmadı yani… Biraz akışta, aşkın kendi kuantumunda kalmanız dileğiyle…

Yazarın Diğer Yazıları