Ayla KAYMAZ

Her İl Başına İki Nörolog!

Ayla KAYMAZ

Bu hafta kızımı rutin bir göz muayenesine götürmüşken, acil bir nörolog görüşüne başvurmamız istendi. Ara ki bulasın. Bulunduğumuz şehirde üç adet (güya) görünen çocuk nörolog var , isimleri var cisimlerine ulaşana bravo! 

Hızlıca pek çok koldan araştırma yaparken neden dedim? Yahu neden? Müessir medeniyetler seviyesinin kaçıncı basamağında kaldık? Araştırdığımda okuduklarıma hiç şaşırmadım. Her ile zar zor iki adet çocuk nörolog düşüyor. Hayret nasıl olmuş bilemiyorum onlarda devlet hastanesinde ama ne seni kabul ediyor, ne iletişime geçebiliyorsun. Sanki Acun gelmiş Survivor’ı kurmuş. Yaşa demiş bunca saçmalığın ortasında ve başar. Sonra bir yazı buldum ; 

 “2001 yılı öncesi hem nöroloji uzmanları, hem pediatri uzmanları bu alanda yetişmek istiyorlarsa, ayrı bir sınava girip, ayrı bir eğitim alıp pediatrik nöroloji uzmanı olabiliyorlardı. Eğer bu devam ettirilmiş olsaydı, şimdi ülkemizde çok sayıda pediatrik nöroloji uzmanı olacaktı ve çocuklarımız etkin, donanımlı uzmanlara teslim edilmiş olacaktı.

Ancak halen bu yasalar ve mevcut durum değişmiş değil. Bir hekim nöroloji orijinliyse bunun üstüne daha da ağır olan bir pediatrik nöroloji ihtisası yapmak istiyorsa, bu alana adanmıştır artık, onun önünü kesmemek gerekir. Yani ben pediatri hastalarına en iyi şekilde bakmak istiyorum, bunun için ek donanım, eğitim almak istiyorum diyen nöroloğun bunu yapmasına engel olunmamalıdır.” demiş bir Profesör Hanımefendi.

Burdan anladığım zaten benzer bir yolda yürüyen hekimlerin kendini pekiştirme çabasının hiçe sayılması! Gerçekten hiç ama hiç şaşırmadım. Çünkü bizim ülkemiz eğitimini almadığın durumlar üzerine ahkam kesme, koltuk seçme, talkım yeme Cumhuriyeti! Allah düşürmesin dostlar… 

Selametle…

Yazarın Diğer Yazıları