Ayla KAYMAZ

Küflü çikolata mı, kibir dolu bir kalp mi?

Ayla KAYMAZ

Marka zikretmek istemiyorum ancak siz hepiniz anladınız bence. Eminim pek çoğumuzun sevdiği çikolata markalarından biri. Hatta son zamanlarda ilerlediği çizgi ve benim gibi içerik okuma manyağı olan pek çoğumuzun da gönlünü kazanmış bir markaydı ki çünkü temize çok yakın ürünlerinin yanı sıra, yüzde yüz temiz içerikli ürünleri vardı ama noldu, yandı gitti kül oldu.

Biz Türk halkı olarak gerçekten bazen anlamsızca beyin tutulması yaşayabiliyoruz ama bu aralar silip silkeleyiverir haldeyiz, hoşuma da gitmiyor değil.

Olayı bilmeyenler için şöyle özet geçeyim; “Marketten aldığı küflü çikolatanın görüntüsünü paylaşan bir vatandaş "Bir heves aldığım kahve eşlikçilerime bakın. Küflenmiş, çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine de daha var. Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var." ifadelerini kullanmış, şirketin CEO'su hanımefendi ise vatandaşı adeta tehdit edercesine bir cevap vermişti.

Şirketin CEO'su  "Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın... Bir de Linkedin'de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya, 'çöp' falan yazanlara. Bizim avukatların marka karalama, marka değeri düşürme vs. neler isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca!!! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev market ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim... " cevabını vermişti. “

Bu üstenci cevaba hayretler içinde kalan insanlar hanımefendinin diğer cevaplarını da bulup çıkarınca ne hikmettir ki; hanımefendi istifaya kadar uzattı yolunu. İlla üslup illa üslup!

Şimdi hanımefendinin şeceresini döktüler ortaya. İmla ve noktalamadan yoksun tweetler, tehditkar yorumlar, diplomasının gerçek olmadığı, bir demeçte verdiği şu kadar ihracat yapıyoruz seneye ise şu kadar olmasını hedefliyoruz dediği markasının inanılmaz komik rakamlarda ödediği vergiyi ve dahasını döküp devirdiler.

Ne gerek vardı. Zamanın da kişisel hesabından 3K olacak takipçisine siyez ekmeği hediye edecek yüce gönüllülükte olan bu hanım, kibarca durumu ifade eden bu takipçisine de özür dileyip bir paket çikolata yollayıp özür dileyemez miydi? Siz söyleyin?

Selametle

Yazarın Diğer Yazıları