Ayla KAYMAZ

Maden Faciası

Ayla KAYMAZ

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında geçtiğimiz gün öğleden sonra geniş bir bölgede toprak kayması meydana geldi. Milyonlarca metreküp toprak aktı gitti. 9 işçi heyelan altında kaldı ve kurtarma çalışmalarının siz bu yazıyı okurken 4.  gününde olacağız ,henüz 2. gündeyiz ve maalesef iyi haber yok. 

Facia öncesinde, 9 işçiden 5’inin bir konteynerde, 3’ünün bir araç içinde, birinin ise bir kamyon içinde olduğu açıklandı. Bakan Yerlikaya, “Arama kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi. Felakete ilişkin soruşturma ise sürüyor. 7 kişiden oluşan bilirkişi heyeti, toprak kaymasının nedenlerini araştırmak için bölgede çalışma yaparken, aralarında maden saha görevlisinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Normalde derler ya bir musibet bin nasihattan iyidir diye, bizim ülkemizde ben asla anlamıyorum nasihatte bol musibette ama bir ilerleme kaydedilmiyor. Toprak altına girenin canı zaten kıymetli değil mi diyorlar ne diyorlar? Neden bu ihmal? Niye biz defalarca musibet yaşıyoruz da bir ders çıkarmıyoruz? Yetkililer neden gereğini yapmıyor?

Demişler ya vah gidene! Gerçekten öyle. Okuduk bir köşe yazısı, dinledik bir haber alıntısı, ya bir rakam , ya bir isim baş harfi..  Bizim için bu kadar ama unutmayalım ki bir babaydı, oğuldu, candı, evin direği belli ki ekmek parasıydı. Ah!

Bu cennet vatanda daha ferah ve refah içerisinde yaşamak dileğiyle…

Selametle kalın!

Yazarın Diğer Yazıları