Ayla KAYMAZ

Millet ne zaman kazanır!!!

Ayla KAYMAZ

Mİllet ne zaman kazanır biliyor musunuz? Sen senin tuttuğun partiyi tapacak birşeymiş gibi görmeyi bırakırsan. Sen eğer kaybeden ya da kazanan taraftaki;  yok başkanı, yok yardımcısı, yok sağ kolu, yok sol kolu öyle demiş burda bunu söylemiş diye didikleyip seninle aynı fikirde olmayanı yermeyi bıraktığında kazanacak bu millet.

Asla ama asla vazgeçmedik! Biz yendik oh şöyle, siz yendiniz vah böyle! Allah aşkına bu satranç turnuvası mı, futbol maçı mı? Deli misiniz? Siz kim? Hepimiz biz değil miyiz? Bu dava milli şuur ve birlik davası değil mi? Vatan kazansın , millet kazansın!

Hani taraf oldunuz ya ben hiç birinizden değilim! Ne “Siz şimdi sahura kalktığınızda biz şampanyalarla başarımızı kutlayacağız.” diyenlerdenim, ne de ; “ Onlar başa gelirse ezanı kaldıracaklarmış ah gitti din iman!” diyenlerdenim. Ne “ İzmir ‘de x partinin karşısına çöpüde koysanız oy veririm.” kafasindayim ,  ne “Allah kelamı söylüyor ya olsun hepsi çalıyor biraz da bu çalsın.” diyenlerdenim. Çok bunaldım dinin siyasette kötüye kullanılmasından tıpkı Atatürk’ün kötüye kullanıldığı gibi…  Çok sıkıldım şekilcilikten yok bu şehirde örtülü gezemez, yok bu memlekette çok açık var ondan deprem oluyor kafasından! Artık ortada bir eziyet vardı. Emeklisi, işçisi, ülke ekonomisi mahvoldu bitti!!!! Çok şükür ki halk tepkisini gösterdi. Ha bilemem senin için doğru partiyle göstermiştir ya da değildir ama dur dedi. Bu gidişata; padişah hırkası giyip kibire kötü diyenlere belki bir silleydi bu. Bin tane evi , arsayı zimmetleyip mülk Allah’ın ama kira benim diyene bir yuhtu belki. Kula boyun eğip Allah büyük diyenlere bir silkelenmeydi belki. 

Dün çok uzun zaman sonra sayın Cumhurbaşkanı ilk kez bu denli birleştirici bir konuşma yaptı. Çok memnun oldum. Dilerim bu birleştirici ve ötekileştirmeyen tavır daim olur. Bu belki bir devrin sonu yeni bir dönemin başlangıcı. Bu belki bir tarafın başarısı ya da bir diğer tarafın ikazı. Her neyse tartışılır ama esasında kendi gücümüzü görmüş olduk. Partilerin aslında bizlere hizmet eden kurumlar olduğunu, bizim efendilerimiz değil, bakın nasıl da güzel söz sahibi olduğumuzu gördük. Olay neyse tartışılsın ama bırakın işi bilenler yapsın. Sen akrabanla tartışınca, komşunla birbirine girince kurtulmuyor vatan! Konuşma sevdiklerinle ; siyaset, din, futbol konuşma. Partizanlık yapma. Arkasında ne var bilemediğimiz bir deniz. Belki senin menfaatini bile gözetmeyen bir parti başkanı için değer mi seninle aynı fikirde olmayanı bunaltmaya, yeter. Oku! Hangi tarafa ait olursan ol oku , araştır. Kuran’ın da ilk emri budur, seküler olsan da en kıymetlisi okutmaktır. Oku ki ; sen okudukça o buğday başağının içi nasıl dolar bir gör. Okudukça öğrendikçe doğruyu ,mütevazılıktan o başağın boynu nasıl yere doğru eğilir bir bak. Oku ki ; aslında ne kadar çok şey bilmediğini fark et. 

Dilin sevgi dili olsun, yolun bir beraberlik yolu olsun. Ben müslümanım diye söze başlayıp , islam uğruna diye devam edip söylediklerinle çelişen şeyleri yapma! Siz hacılar , hocalar böylesiniz deme. İnançlı kardeşini de inançısız kardeşin gibi gör. Karıştırma ya hu dinle devlet işlerini birbirine! Hani laik değil miydik biz?!  Sen halksın , söz hakkın, hakların var . Önce insan olarak bunları talep et. Al alabil ki dinde özgürlüğünü de sosyal hayatta özgürlüğünü de doyasıya yaşa! Vatanında öz vatanında has evlat gibi yaşa. 

Ve sakın unutma Müslümanlık , ahlak olmadıkça adalete yetmez! Ahlak, islamla kavuşmadıkça taçlanmaz. Bunun orta yolu insan olmak, insanı insan gibi sevmek, seçmek ve yönetmektir. 

 Selametle…

Yazarın Diğer Yazıları