Ayla KAYMAZ

Refah!

Ayla KAYMAZ

Refah kelimesinin sözcük anlamı nedir? Bolluk ve rahatlık içinde yaşamak. Peki ya ben sizlere refah deyince ya da Refah deyince yahut gözyaşı içinde REFAH deyince ne anlıyorsunuz? Maalesef hepimiz refah kelimesinin zulüm ve kan demek olduğunu öğrendiğimiz bir çağdayız! Aklımıza başka bir şey gelmiyor! 

Refah neden önemliydi biliyor musunuz? Gerçekten anlamına yakışan bir misyonu olduğu için! Yani, tüm yardımlar kısıtlı bile olsa ihtiyaç sahiplerine buradan ulaşıyordu. Bazı belirli günlerde hastalar Refah’tan Mısıra gidip tedavi olabiliyorlardı. Gazze Şeridi kan ağladığı için dayanamayan pek çok insan oraya göç etmiş, normal nüfusun bilmem kaç katı haline gelmişti.

Katliam’ın güvenli bölge olarak ilan edilen bölgede boy gösterme nedenini sorduklarında “ talihsiz bir kaza” yanıtını vermişler! Böyle sessiz kaldıkça, böyle iki gün konuşup üçüncü gün sindirip sustukça devam edecekler.

Ama unutmayalım olur mu ? Futbol takımları için, sokak hayvanları için, LGBT için günlerce yazılar yazıp, paylaşımlar yapıp , her konuşmada en mühim gündem yapanlarımız, kalpten bir kez dahi buğz etmeyenlerimiz oldu ya ; ( ki imanın en alçak derecesidir bir kötülük ve zulüm karşısında ki bu tutum!) bildiğim en hakiki ahlaki ilkedir, kendisine dokunmayan kötülükten rahatsızlık duymayan kişinin vicdanının net kötü olduğu! Bu acıyı paylaşınca , ha illa sosyal medyadan bahsetmiyorum ; siyasal islamcı olmuyoruz. İnsan oluyoruz, insan! 

Selametle…

Yazarın Diğer Yazıları